AK Parti Urla İlçe Başkanı Barış Bükülmez, görev süresi boyunca sebep olduğu krizler ve ardı ardına patlayan skandallarla teşkilatı çökme noktasına getirmişti.
Ancak asıl ibretlik tablo, istifa ederken dahi sergilediği tavır oldu. Sosyal medya hesabından yaptığı istifa duyurusunda, yıllardır kendisine kol kanat geren, hatalarını örten ve kriz anlarında arkasında duran parti büyüklerine ve teşkilat üyelerine tek bir teşekkür bile etmeyen Bükülmez, ayrılışında da vefasızlığın ve nankörlüğün zirvesine çıktı.
İlçede yaşanan kendisinin sebep olduğu tüm krizlerde, teşkilat üyeleri, yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları, mahalle başkanları, il teşkilatındaki parti büyükleri, İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve milletvekilleri her defasında Bükülmez’i sahiplendi ve korumuştu.
Ancak bardağı taşıran son damla, şehit polis memuru Hasan Akın için Urla Kuşçular Köyü’nde baba ocağında mevlid-i şerif ve Kur’an tilaveti okunurken, aynı akşam ve aynı saatte Bükülmez ’in kendi otelinde keyif masası kurarak sosyal medyadan fotoğraf paylaşması oldu. Daha da vahimi, paylaşımın arka fonuna Tanju Okan’ın “Koy Koy Koy, Efkarlıyım Bu Gece” şarkısını yüklemesiydi.
KOLTUĞU KAYBETTİKTEN SONRA GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI!
Bu skandal paylaşım hem vatandaşlardan hem de AK Parti tabanından sert tepkilere yol açtı. Gelen infial üzerine AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bükülmez ‘in bu davranışını affetmedi. Dün akşam saatlerinde parti binasına çağrılan Bükülmez’e görevden alındığı resmen tebliğ edildi. Ancak parti büyükleri, daha fazla kamuoyu önünde refüze olmaması için, onun isteği üzerine duyuruyu kendi sosyal medya hesabından yapmasına izin verdi.
Buna rağmen Bükülmez ‘in, istifa mesajında sadece “istişare sonucu gördüğüm lüzum üzerine istifa ettim” ifadeleriyle yetinip, kendisini bugüne kadar koruyan teşkilata ve parti büyüklerine, milletvekillerine, teşkilat mensuplarına tek kelime teşekkür etmemesi, tabanda “sorumsuzluk ve vefasızlığın son perdesi” olarak yorumlandı.
PARTİ KULİSLERİNDE İSE DURUM DAHA SERT İFADE EDİLDİ.
“Yanlış üstüne yanlış yaptı, skandal üstüne skandal yaşattı; buna rağmen kimse onu yalnız bırakmadı. Ama o, giderken bile vefasızlığını gizleyemedi. Bu istifa mesajı onun karakterinin aynası oldu.”
Barış Bükülmez, Urla teşkilatını kaosa sürükleyen baş aktör olarak tarihe geçmekle kalmadı; veda mesajındaki vefasızlığıyla, siyasette bırakılacak en ağır mirası da geride bıraktı.
BARIŞ BÜKÜLMEZ'İN KENDİNE YAKIŞAN İŞTE O VEFASIZ MESAJI:
OYSA Kİ BAZI TEŞKİLAT MENSUPLARININ GÖREVİ BIRAKTIĞINI BİLDİREN SOSYAL MEDYA MESAJLARI;