Temizeller Gazetesi’nin aylardır belge, belge, dosya takip ettiği İZDENİZ ’de beklenen deprem yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan Güler ile İZDENİZ Genel Müdürü Gökhan Marım görevden alındı.
İki tepe ismin aynı anda koltuğundan kaldırılması, İZDENİZ ‘de yıllardır kapalı kapılar arkasında yürütülen iş ve işlemlere ilişkin TEMİZELLER’in gündeme taşıdığı iddiaları yeniden İzmir’in bir numaralı gündem maddesi haline getirdi.
Temizeller susturulmak istendi, belgeler saklanmak istendi, sorular cevapsız bırakıldı.
Ama gerçeklerin üzeri örtülemedi!
Temizeller Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, usta gazeteci Ahmet Tübcel’in aylardır soluksuz sürdürdüğü İZDENİZ takibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetim katında karşılık buldu.
TEMİZELLER’in yayımladığı satın alma kayıtları, doğrudan temin dosyaları, aynı tarihlere sıkıştırılan işlemler, iş başladıktan veya tamamlandıktan sonra yayımlanan kayıtlar, tekrarlanan alımlar, tartışmalı teknik uygulamalar, kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin cevap bekleyen sorular ve kamuoyuna yansıyan görüntüler, İZDENİZ ’in çevresine örülen sessizlik duvarını parça parça yıktı.
DOSYALAR KONUŞTU, KOLTUKLAR SARSILDI
TEMİZELLER, bugüne kadar gündeme taşıdığı hiçbir dosyada belgesiz, bilgisiz ve dayanaksız bir yayıncılık anlayışına teslim olmadığı gibi. İZDENİZ’e ilişkin haberlerinde de kuru suçlamalara, kulis dedikodularına ya da soyut iddialara değil, resmi belgelere, dosya numaralarına, işlem tarihlerine ve somut kayıtlara dayandı.
Her haberin altına belge koydu, tarihleri karşılaştırdı, alım yöntemlerini mercek altına aldı, aynı yüklenicilere verilen işleri tek tek ortaya çıkardı ve kamu kaynaklarının hangi yöntemlerle, hangi tarihlerde, hangi şirketlere aktarıldığını bütün çıplaklığıyla İzmir halkının önüne serdi.
Aylar boyunca yöneltilen temel sorulara tatmin edici tek bir cevap veremeyen İZDENİZ yönetimi, kamuoyunu aydınlatmak yerine sessizliğe gömülürken, kamu kaynaklarıyla gerçekleştirildiği belirtilen Bergama Vapuru organizasyonunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimini ağırlamayı tercih etti. Cevap bekleyen dosyalar masada dururken düzenlenen bu organizasyon, “hesap vermek yerine ilişkileri tahkim etme çabası” olarak sert biçimde eleştirildi. Ancak ne sessizlik ne de vitrindeki ağırlamalar gerçeklerin üzerini örtebildi. TEMİZELLER’in yayımladığı her yeni belge, açtığı her yeni dosya ve yaptığı her yeni haber, İZDENİZ yönetimi üzerindeki baskıyı biraz daha artırdı. Sonunda aylardır ısrarla takip edilen dosya, artık görmezden gelinemeyecek bir ağırlığa ulaştı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın önüne kadar çıktı.
TUGAY İNCELEME TALİMATI VERDİ
TEMİZELLER’in edindiği bilgilere göre Başkan Cemil Tugay, İZDENİZ hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların ve Temizeller tarafından yayımlanan belgelerin araştırılması için kurmaylarına talimat verdi.
Yapılan ilk incelemelerin ardından hazırlanan ön değerlendirmelerin Başkan Tugay’a sunulduğu, dosyalardaki tespitlerin ve cevaplandırılması gereken noktaların belediye yönetiminde ciddi rahatsızlık yarattığı öğrenildi.
Başkan Tugay’ın kendisine ulaşan bilgi ve değerlendirmelerin ardından vakit kaybetmeden düğmeye bastığı ve İZDENİZ ‘in iki tepe yöneticisinin görevden alınması talimatını verdiği bildirildi.
İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Işıkhan Güler ile Genel Müdür Gökhan Marım’ın aynı anda görevden alınması, şirkette ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokrasisinde büyük deprem etkisi yarattı ve sarsıntı yarattı.
Başkan Cemil Tugay, bu kararla Usulsüz işlem yapan, hukuka aykırı kararlara imza atan ya da kamu zararına yol açan hiç kimsenin makamına, unvanına veya konumuna bakılmayacak, sorumluluğu bulunan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak, belediye bürokrasisine açık ve net bir mesaj verdi.
Whatsapp ihbar hattı: 0533 263 43 78
Mail İletişim: [email protected]




