Emin Küçük
Köşe Yazarı
Emin Küçük
 

YOK OLUŞ...

Rusya-Ukrayna savaşı bir yılını doldurmak üzere.tüm acımasızlığı ile insanlığın gözleri önünde devam ediyor. Her iki taraftan da açıklamalar tüyler ürpertici. Ölen masum insanlar,yaralananlar ,evlerinden yurtlarından olanlarla tam bir insanlık dramı yaşanıyor      Tüm bu yaşananların karşısında dünyanın egemen güçleri göstermelik kınamalar,işe yaramayan ambargolar ve büyük çaptaki silah satışları ile savaşın durmasını değil devam etmesini körüklüyor sanki.     Bütün bu olayların yanında dev ölçülerdeki üretim olanaklarıyla, kişisel mülkiyetin temel çelişkisi var oldukça önlenemez işsizliğin, açlığın, uyuşturucunun,cesitli salgın hastalıkların, çevresel yok oluslarin,nükleer felaketin kıskacında ki korku egemen bir dünyada hiçbir yaşamsal sorunu çözmemeye, yazgılı kapitalist-emperyalist düzen, globalizmin aldatmacalari , acımasızca somurdugu ulkelere verdiği gozdaglari ile insanlığı yok olmanın eşiğinde daha ne kadar tutabilir?       Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki insanlık son sürat bir hesaplaşmanın içine doğru sürükleniyor.Sovyetler Birliğinin dağılması ile tek kutuplu hale geldiğini ve böylece istediğini yapabileceğini zanneden başta ABD ve Batı dünyası çok kötü yanıldıklarını yaşadığımız bu son savaşta anlamislardir sanırım.         Dağılan Sovyetler Birliğinin ideolojik mirasçısı Rusya'nın bu dağılmadan sorumlu tuttuğu kapitalist dünyadan bunun hesabını her geç soracağı ni tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yoktu sanırım.Ama bu hesabı masumlar canlarıyla mallarıyla ödüyormuş kimin umrunda. Çünkü emperyalist batı dünyası olaya hala bir kar zarar ekseninde bakiyor. "Kapitalist,kendisinin asılacağı ipi satan adamdir" sözü boşuna söylenmemiş.Gönüllü  gönülsüz satmak zorundadır o ipi.        Bütün bu yaşananlar bize şunu gösteriyor: Sovyetler Birliğinin dağılması ile bir anda tek kutuplu hale gelen dünya;daha önce pek hesaba alinmayan Çin'in mevcut ideolojik yapısını koruyarak yaptığı akıl almaz sıçrama ile bir ekonomik dev haline gelmesi gerçeği bununla birlikte Rusya'nın eski günlerine donme hayalleri ve cabalari dünya ölçeğinde oluşacak yeni düzenlerin ve kutupların doğum sancıları gibi sanki . Savaşlarla,ekonomik yıkıntılarla,yaşanan acılarla tüm bu yaşananlar in doğum sancısı mi yoksa insanlığın sonunu getirecek saçmalıklar silsilesi mi olduğunu ömrümüz varsa hep birlikte yaşayıp göreceğiz .   Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin...   Kalın sağlıcakla..  
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2023 - Çarşamba

YOK OLUŞ...

Rusya-Ukrayna savaşı bir yılını doldurmak üzere.tüm acımasızlığı ile insanlığın gözleri önünde devam ediyor. Her iki taraftan da açıklamalar tüyler ürpertici. Ölen masum insanlar,yaralananlar ,evlerinden yurtlarından olanlarla tam bir insanlık dramı yaşanıyor
     Tüm bu yaşananların karşısında dünyanın egemen güçleri göstermelik kınamalar,işe yaramayan ambargolar ve büyük çaptaki silah satışları ile savaşın durmasını değil devam etmesini körüklüyor sanki.
    Bütün bu olayların yanında dev ölçülerdeki üretim olanaklarıyla, kişisel mülkiyetin temel çelişkisi var oldukça önlenemez işsizliğin, açlığın, uyuşturucunun,cesitli salgın hastalıkların, çevresel yok oluslarin,nükleer felaketin kıskacında ki korku egemen bir dünyada hiçbir yaşamsal sorunu çözmemeye, yazgılı kapitalist-emperyalist düzen, globalizmin aldatmacalari , acımasızca somurdugu ulkelere verdiği gozdaglari ile insanlığı yok olmanın eşiğinde daha ne kadar tutabilir?


      Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki insanlık son sürat bir hesaplaşmanın içine doğru sürükleniyor.Sovyetler Birliğinin dağılması ile tek kutuplu hale geldiğini ve böylece istediğini yapabileceğini zanneden başta ABD ve Batı dünyası çok kötü yanıldıklarını yaşadığımız bu son savaşta anlamislardir sanırım.
     
  Dağılan Sovyetler Birliğinin ideolojik mirasçısı Rusya'nın bu dağılmadan sorumlu tuttuğu kapitalist dünyadan bunun hesabını her geç soracağı ni tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yoktu sanırım.Ama bu hesabı masumlar canlarıyla mallarıyla ödüyormuş kimin umrunda. Çünkü emperyalist batı dünyası olaya hala bir kar zarar ekseninde bakiyor.
"Kapitalist,kendisinin asılacağı ipi satan adamdir" sözü boşuna söylenmemiş.Gönüllü  gönülsüz satmak zorundadır o ipi.
       Bütün bu yaşananlar bize şunu gösteriyor:
Sovyetler Birliğinin dağılması ile bir anda tek kutuplu hale gelen dünya;daha önce pek hesaba alinmayan Çin'in mevcut ideolojik yapısını koruyarak yaptığı akıl almaz sıçrama ile bir ekonomik dev haline gelmesi gerçeği bununla birlikte Rusya'nın eski günlerine donme hayalleri ve cabalari dünya ölçeğinde oluşacak yeni düzenlerin ve kutupların doğum sancıları gibi sanki . Savaşlarla,ekonomik yıkıntılarla,yaşanan acılarla tüm bu yaşananlar in doğum sancısı mi yoksa insanlığın sonunu getirecek saçmalıklar silsilesi mi olduğunu ömrümüz varsa hep birlikte yaşayıp göreceğiz .
 
Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin...
 
Kalın sağlıcakla..

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.