Emin Küçük
Köşe Yazarı
Emin Küçük
 

EMEKLİ....

Günlerdir TV haberleri ile yazılı basında ilk haberlerden biri muhakkak emeklilerle ilgili. Dusuk emekli maaşları tabiiki gundemin ilk maddelerinden. Bende 43 yıl devlet memurlugu yaptıktan sonra Ege Üniversitesi Yapı İsleri Teknik Daire Başkanlığı kadrosundan emekli oldum.Cok uzun bir süre calismasamda aidiyet olarak kendimi Ege üniversitesi mensubu olarak görüyordum bu güne kadar .Bugünden itibaren duygusal olarak Ege üniversitesi ile tüm bağlarımi kesmiş durumdayim.Tabii bu kararım oradaki yönetici arkadaşların pek de umurundaydi ya neyse. Peki neden böyle bir karar aldın diye sorduğunuz duyar gibiyim.   Anlatayim:   Benim çalıştığım dönemde bizler ve yakınlarımız herhangi bir rahatsızlık durumunda ilk olarak B 1 polikliniği denilen bir bölümde muayene ve tedavilerimizi yaptirabiliyorduk.Tabiiki bu yaşamımızda pratik bir rahatlığa neden oluyordu kısacası güzel bir hizmetti bir kaç kez bende faydalanmistim.Bugun Ege Üniversitesi hastane kampüsü bölümündeki emekli maaşımi aldığım bankaya ugradim.İslerimi hallettikten sonra aklıma bu B 1Poliklinigi geldi.Ugrayip bir bakayım dedim.Polklinige girdiğimde oldukça şık döşenmiş güzel bir ortamla karsilastim.İceride 5-6 görevli vardı hiç hasta yoktu.Gorevlilerden birine kendimi tanıttıktan sonra burada muayene olup olamayacagimi sorunca görevli bu sorunuza falanca bayan cevap verecek dedi.   O arada falanca bayan edalı bir sekilde arzı endam etti ve ne istediğimi sordu .Ben onada kendimi emekli daire başkanı ve genel sekreter yardımcısı diye tanıtinca yüzüme bu adam burada ne arıyor der gibi baktı ve siz burada muayene olamazsınız ancak öğretim üyeleri buradan faydalanabilir dedi.Saygi nezaket hak getire.Anladim ki emekli olunca o kurumla ilişkin tamamen sona eriyor .Ne yazık ki bunu ancak bu gün tesadüfen öğrenmiş bulunuyorum.Simdi bu kararı alan yöneticilere şunu söylemek isterim.Kurumunuzda çalışıp emekli olmuş insanlar o kurum imkanlarından öncelikle faydalanmayi hak eden saygı duyulması gereken insanlardır . Zincirli kuyu mezarlığının girişinde şöyle yazar"Her canlı ölümü tadacaktır" Bende bu sözü şöyle degistiriyorum "Her çalışan emekliliği tadacaktır" Bir gün sizlerde kaçınılmaz bir şekilde emekli olacaksiniz.O zaman verdiginiz bazı kararların ne kadar yanlış ve gereksiz olduğunu anlayacaksınız.Ama ne yazık ki iş işten geçmiş olacak.Ha bu arada ben Ege den değil ama 9 Eylul Üniversitesinden bir doktor arkadaşım sayesinde gerekli tıbbi imkanlardan çok güzel yararlanıyorum.Cunku Ege Üniversitesi hastanesinden emekli personel olarak rendavu almak mümkün degil.Surekli dolu.Hadi ben arkadaşım sayesinde sansliyim.Ya diğerleri?   Biraz vefa biraz saygi.   Zor olmasa gerek.   Sağlıklı günler.
Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2023 - Pazartesi

EMEKLİ....

Günlerdir TV haberleri ile yazılı basında ilk haberlerden biri muhakkak emeklilerle ilgili. Dusuk emekli maaşları tabiiki gundemin ilk maddelerinden. Bende 43 yıl devlet memurlugu yaptıktan sonra Ege Üniversitesi Yapı İsleri Teknik Daire Başkanlığı kadrosundan emekli oldum.Cok uzun bir süre calismasamda aidiyet olarak kendimi Ege üniversitesi mensubu olarak görüyordum bu güne kadar .Bugünden itibaren duygusal olarak Ege üniversitesi ile tüm bağlarımi kesmiş durumdayim.Tabii bu kararım oradaki yönetici arkadaşların pek de umurundaydi ya neyse. Peki neden böyle bir karar aldın diye sorduğunuz duyar gibiyim.
 
Anlatayim:
 
Benim çalıştığım dönemde bizler ve yakınlarımız herhangi bir rahatsızlık durumunda ilk olarak B 1 polikliniği denilen bir bölümde muayene ve tedavilerimizi yaptirabiliyorduk.Tabiiki bu yaşamımızda pratik bir rahatlığa neden oluyordu kısacası güzel bir hizmetti bir kaç kez bende faydalanmistim.Bugun Ege Üniversitesi hastane kampüsü bölümündeki emekli maaşımi aldığım bankaya ugradim.İslerimi hallettikten sonra aklıma bu B 1Poliklinigi geldi.Ugrayip bir bakayım dedim.Polklinige girdiğimde oldukça şık döşenmiş güzel bir ortamla karsilastim.İceride 5-6 görevli vardı hiç hasta yoktu.Gorevlilerden birine kendimi tanıttıktan sonra burada muayene olup olamayacagimi sorunca görevli bu sorunuza falanca bayan cevap verecek dedi.
 
O arada falanca bayan edalı bir sekilde arzı endam etti ve ne istediğimi sordu .Ben onada kendimi emekli daire başkanı ve genel sekreter yardımcısı diye tanıtinca yüzüme bu adam burada ne arıyor der gibi baktı ve siz burada muayene olamazsınız ancak öğretim üyeleri buradan faydalanabilir dedi.Saygi nezaket hak getire.Anladim ki emekli olunca o kurumla ilişkin tamamen sona eriyor .Ne yazık ki bunu ancak bu gün tesadüfen öğrenmiş bulunuyorum.Simdi bu kararı alan yöneticilere şunu söylemek isterim.Kurumunuzda çalışıp emekli olmuş insanlar o kurum imkanlarından öncelikle faydalanmayi hak eden saygı duyulması gereken insanlardır .
Zincirli kuyu mezarlığının girişinde şöyle yazar"Her canlı ölümü tadacaktır"
Bende bu sözü şöyle degistiriyorum "Her çalışan emekliliği tadacaktır"
Bir gün sizlerde kaçınılmaz bir şekilde emekli olacaksiniz.O zaman verdiginiz bazı kararların ne kadar yanlış ve gereksiz olduğunu anlayacaksınız.Ama ne yazık ki iş işten geçmiş olacak.Ha bu arada ben Ege den değil ama 9 Eylul Üniversitesinden bir doktor arkadaşım sayesinde gerekli tıbbi imkanlardan çok güzel yararlanıyorum.Cunku Ege Üniversitesi hastanesinden emekli personel olarak rendavu almak mümkün degil.Surekli dolu.Hadi ben arkadaşım sayesinde sansliyim.Ya diğerleri?
 
Biraz vefa biraz saygi.
 
Zor olmasa gerek.
 
Sağlıklı günler.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.