Emin Küçük
Köşe Yazarı
Emin Küçük
 

CİNNET "SONUÇLARINI DÜŞÜNMEDEN ŞİDDET KULLANMA HALİDİR" DİYE TANIMLANABİLİR

Aslında cinnet ile ilgili olarak geçen hafta Göztepe-Altay maçında yaşanan olayları yazacaktım. Ama bu konu ile ilgili olarak Ege Üniversitesi eski dekanı Prof.Dr.Sayin Dilek Takımcı hocamın mükemmel yazısını okuyunca artık bunun üzerine bize birşey söylemek yakışmaz dedim. Ama aynı gün tanık olduğum bir olay yinede cinnet hakkında bir yazı yazmam gerektiğini hatırlattı bana. Alsancak takı Kent Kütüphanesine aldığım kitapları iade etmek ve yeni kitaplar almak için gitmek üzere Nergiz İZBAN durağına geldim. Alsancak yönüne giden tren kısa bir süre sonra geldi. Kapılar açıldı ve inen yolcular çıkmaya başladı. Ben genelde herkes indikten sonra binmeyi tercih ettiğimden(ki kural budur) Kapı önünde beklerken birden inen yolculardan biri geri dönerek binen yolculardan birine galiz küfürlerle vurmak üzere saldırı ya geçti. Yanında eşi olduğunu düşündüğüm bir kadın çığlık çığlığa bağırmaya başlayınca gayri ihtiyari ileri atılıp vurmak isteyen adamı tutmaya çalıştım ama adam sanki zincirinden boşanmış gibi çılgınca saldırıyor kadıncağızla ikimiz zapt etmeye uğraşıyorduk. Sonunda adamı dışarıya çıkarabildik ve tren adamın dışarıdan ettiği küfürler eşliğinde hareket etti. Yaşadığı travmadan beti benzi atmış 60 yaşlarında gösteren adama sordum Hayırdır ne oldu ne yaptın da bu adam çıldırıp saldırdı diye. Adam cevaben inerken bana omuz attı bende elimle ittirdim deyince olayı anladım. Ama eften püften bir sebebin bu hale gelmesi toplumda sebebi ne olursa olsun cinnet geçirmeye yatkın ve hazır ne kadar insan olduğunu göstermek açısından oldukça ibret vericiydi. İşin bir başka acı yani olay anında orada bulunan en az 7-8 tane güçlü kuvvetli gencin sadece olayı seyretmekle yetindiği ve ayırmak için hiçbir müdahalede bulunmamasıydı. Buda beni acı acı düşündürdü. Biz neden bu hale geldik diye. Sonra düşündüm karışmayan insanlarda haklı bir yerde. Çünkü zaman zaman görsel ve yazılı medyada görüyoruz okuyoruz böyle olaylarda araya girenlerinde kim vurduya gittiğini. Sonuçta toplumda, gerçekten başta ekonomi olmak üzere sıralayacağımız bir çok nedenden dolayı bir cinnet halı var ve herkes patlamaya hazır bir bomba gibi. Aman siz siz olun dikkat edin, kimseye bulaşmayın yoksa durum vahim. Sağlıkla kalın...                                              EMİN KÜÇÜK
Ekleme Tarihi: 02 Aralık 2022 - Cuma

CİNNET "SONUÇLARINI DÜŞÜNMEDEN ŞİDDET KULLANMA HALİDİR" DİYE TANIMLANABİLİR

Aslında cinnet ile ilgili olarak geçen hafta Göztepe-Altay maçında yaşanan olayları yazacaktım. Ama bu konu ile ilgili olarak Ege Üniversitesi eski dekanı Prof.Dr.Sayin Dilek Takımcı hocamın mükemmel yazısını okuyunca artık bunun üzerine bize birşey söylemek yakışmaz dedim. Ama aynı gün tanık olduğum bir olay yinede cinnet hakkında bir yazı yazmam gerektiğini hatırlattı bana.

Alsancak takı Kent Kütüphanesine aldığım kitapları iade etmek ve yeni kitaplar almak için gitmek üzere Nergiz İZBAN durağına geldim. Alsancak yönüne giden tren kısa bir süre sonra geldi. Kapılar açıldı ve inen yolcular çıkmaya başladı. Ben genelde herkes indikten sonra binmeyi tercih ettiğimden(ki kural budur)

Kapı önünde beklerken birden inen yolculardan biri geri dönerek binen yolculardan birine galiz küfürlerle vurmak üzere saldırı ya geçti. Yanında eşi olduğunu düşündüğüm bir kadın çığlık çığlığa bağırmaya başlayınca gayri ihtiyari ileri atılıp vurmak isteyen adamı tutmaya çalıştım ama adam sanki zincirinden boşanmış gibi çılgınca saldırıyor kadıncağızla ikimiz zapt etmeye uğraşıyorduk. Sonunda adamı dışarıya çıkarabildik ve tren adamın dışarıdan ettiği küfürler eşliğinde hareket etti. Yaşadığı travmadan beti benzi atmış 60 yaşlarında gösteren adama sordum Hayırdır ne oldu ne yaptın da bu adam çıldırıp saldırdı diye. Adam cevaben inerken bana omuz attı bende elimle ittirdim deyince olayı anladım. Ama eften püften bir sebebin bu hale gelmesi toplumda sebebi ne olursa olsun cinnet geçirmeye yatkın ve hazır ne kadar insan olduğunu göstermek açısından oldukça ibret vericiydi. İşin bir başka acı yani olay anında orada bulunan en az 7-8 tane güçlü kuvvetli gencin sadece olayı seyretmekle yetindiği ve ayırmak için hiçbir müdahalede bulunmamasıydı. Buda beni acı acı düşündürdü. Biz neden bu hale geldik diye. Sonra düşündüm karışmayan insanlarda haklı bir yerde. Çünkü zaman zaman görsel ve yazılı medyada görüyoruz okuyoruz böyle olaylarda araya girenlerinde kim vurduya gittiğini.

Sonuçta toplumda, gerçekten başta ekonomi olmak üzere sıralayacağımız bir çok nedenden dolayı bir cinnet halı var ve herkes patlamaya hazır bir bomba gibi.

Aman siz siz olun dikkat edin, kimseye bulaşmayın yoksa durum vahim.

Sağlıkla kalın...

 

                                           EMİN KÜÇÜK

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.