Emin Küçük
Köşe Yazarı
Emin Küçük
 

İNDİ BİNDİ…

Tv de aksam haberlerini izlerken haber spikerinin marketlerde beklenen İndirimlere örnek olsun diye Cumhurbaşkanımızın bir süre önce alışveriş yaptığı ve fiyatlarının çok uygun olduğunu ifade ettiği Tarım Kredi marketin Genel Müdürünün açıklamalarını okuduğunu işitince daha bir dikkatle izledim haberi. Doğru ya dövizin aşağıya doğru pike yaptığı ,bir gecede 6-7 lira değer kaybettiği göz önüne alınınca herkeste,  döviz yükselirken her gün artan fiyatlar şimdi  düşermi acaba düşüncesi ve merakı oluştu.Çok şükür Marketlerin Genel Müdürü haberde merakımızi giderdi ve bir çok temel gıda maddesinde indirim yapıldığını söyledi.En çok ta niye sevindim biliyormusunuz?Anılan markette un fiyatlarının %27 oranında ucuzladığına.Çünkü geçen haftaki  Kazık başlıklı yazımda unla ilgili bir maceramı anlatmıştım. Neyse sabah erkenden kalktım.Her sabah yaptığım yürüyüş sporumu ,telefonumdaki adım sayan sayaçtan öğrendiğime göre evime 2653 adım uzakta olan Tarım Kredi markete doğru yapma kararı aldım. Kendimi açılış saati olan 09.00 göre ayarlayarak bir heyecanla markete gittim. İçeriye girince gayri ihtiyari bir hafta önce bana yokluğu ile hayal kırıklığı yaratan un reyonuna yöneldim. Reyonun önüne gelince birde ne göreyim ,tabiiki un falan yok.Ben heyacan içersinde indirimli un etiketli un paketleri beklerken hiç un göremedim. Anlaşılan şimdi indirim böyle oluyor herhalde.İndirim yaptık diye millete duyuruluyor ama indirilen mal rafta yok.Olsun önemli olan indirim yapılması.Nasılsa bir gün gelir.Değilmi? Gelmişken diğer ürünlere bakayım bari dedim.Yağların olduğu bölüme gittim. Her ne kadar buradada ayçiçek yağını göremesemde mısır özüyağı,fındık yağı, Zeytinyağı bol miktarda .Şunu anladım, demekki indirim yapılan ürünler şu anda vatandaşın karşısına çıkmaya hazır değilmiş. Bu arada gözüm elinde etiketlerle raflarda düzenleme yapan görevli kıza takıldı.Doğruca yanına gittim.Kolay gelsin kızım,ne o fiatları indiriyormusunuz yoksa diye sordum.Kızcağız evet bazı ürünlere indirim geldi diye cevap verdi.Bende iyi ama akşam indirim yapıldığı söylenen un,ayçiçek yağı raflarda yok,ne zaman gelecek diye sordum.Görevli valla bilmiyorum belki haftaya gelir diye cevap verdi.Belki kelimesinin içinde yer aldığı cevap ucu açık bir cevap ve belirsizliği içeriyor. Belliki görevli kızcağızda umudu kesmiş indirim algısından aksam haberlerini izleyipte indirim var diye sevinen insanların sevinci kursağında kalıyor bu arada.Gerçekten başarılı bir algı yönetimi tebrik etmek lazım.Kendimi marketin dışına attım,evimin yolunu tuttum.Eve dönerken gazete ve 5 litrelik bir su alayım dedim ne göreyim dün 3.95 tl olan su bugün 4.5 tl.olmuş.Al sana bindirim.Dövizi 18.tl.ye tırmandırana kadar 5-6 tl.seviyesinde bugünkü tedbir alınsaydıda fiyatlar bu seviyelere çıkmasaydı diye saf saf düşünüyor insan.Durum bence aynen şöyle:Ölümcül hastalığa yakalanan vatandaş gittiği doktora sorar:Doktorum ne yiyeyim?Durumu bilen doktor cevap verir.Ne yersen ye. Sağlıkla kalın…..
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2021 - Salı

İNDİ BİNDİ…

Tv de aksam haberlerini izlerken haber spikerinin marketlerde beklenen İndirimlere örnek olsun diye Cumhurbaşkanımızın bir süre önce alışveriş yaptığı ve fiyatlarının çok uygun olduğunu ifade ettiği Tarım Kredi marketin Genel Müdürünün açıklamalarını okuduğunu işitince daha bir dikkatle izledim haberi.

Doğru ya dövizin aşağıya doğru pike yaptığı ,bir gecede 6-7 lira değer kaybettiği göz önüne alınınca herkeste,  döviz yükselirken her gün artan fiyatlar şimdi 
düşermi acaba düşüncesi ve merakı oluştu.Çok şükür Marketlerin Genel Müdürü haberde merakımızi giderdi ve bir çok temel gıda maddesinde indirim yapıldığını söyledi.En çok ta niye sevindim biliyormusunuz?Anılan markette un fiyatlarının %27 oranında ucuzladığına.Çünkü geçen haftaki  Kazık başlıklı yazımda unla ilgili bir maceramı anlatmıştım.
Neyse sabah erkenden kalktım.Her sabah yaptığım yürüyüş sporumu ,telefonumdaki adım sayan sayaçtan öğrendiğime göre evime 2653 adım uzakta olan Tarım Kredi markete doğru yapma kararı aldım.
Kendimi açılış saati olan 09.00 göre ayarlayarak bir heyecanla markete gittim.
İçeriye girince gayri ihtiyari bir hafta önce bana yokluğu ile hayal kırıklığı yaratan un reyonuna yöneldim.
Reyonun önüne gelince birde ne göreyim ,tabiiki un falan yok.Ben heyacan içersinde indirimli un etiketli un paketleri beklerken hiç un göremedim.
Anlaşılan şimdi indirim böyle oluyor herhalde.İndirim yaptık diye millete duyuruluyor ama indirilen mal rafta yok.Olsun önemli olan indirim yapılması.Nasılsa bir gün gelir.Değilmi?
Gelmişken diğer ürünlere bakayım bari dedim.Yağların olduğu bölüme gittim.
Her ne kadar buradada ayçiçek yağını göremesemde mısır özüyağı,fındık yağı,
Zeytinyağı bol miktarda .Şunu anladım, demekki indirim yapılan ürünler şu anda vatandaşın karşısına çıkmaya hazır değilmiş.
Bu arada gözüm elinde etiketlerle raflarda düzenleme yapan görevli kıza takıldı.Doğruca yanına gittim.Kolay gelsin kızım,ne o fiatları indiriyormusunuz yoksa diye sordum.Kızcağız evet bazı ürünlere indirim geldi diye cevap verdi.Bende iyi ama akşam indirim yapıldığı söylenen un,ayçiçek yağı raflarda yok,ne zaman gelecek diye sordum.Görevli valla bilmiyorum belki haftaya gelir diye cevap verdi.Belki kelimesinin içinde yer aldığı cevap ucu açık bir cevap ve belirsizliği içeriyor. Belliki görevli kızcağızda umudu kesmiş indirim algısından aksam haberlerini izleyipte indirim var diye sevinen insanların sevinci kursağında kalıyor bu arada.Gerçekten başarılı bir algı yönetimi tebrik etmek lazım.Kendimi marketin dışına attım,evimin yolunu tuttum.Eve dönerken gazete ve 5 litrelik bir su alayım dedim ne göreyim dün 3.95 tl olan su bugün 4.5 tl.olmuş.Al sana bindirim.Dövizi 18.tl.ye tırmandırana kadar 5-6 tl.seviyesinde bugünkü tedbir alınsaydıda fiyatlar bu seviyelere çıkmasaydı diye saf saf düşünüyor insan.Durum bence aynen şöyle:Ölümcül hastalığa yakalanan vatandaş gittiği doktora sorar:Doktorum ne yiyeyim?Durumu bilen doktor cevap verir.Ne yersen ye.
Sağlıkla kalın…..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.