Murad İDİKURT
Köşe Yazarı
Murad İDİKURT
 

DEVA PARTİSİ’NİN 7+7+7 FORMÜLÜ(!) ÜZERİNE

Biz ülkede muhalefet yeterli değil dedikçe, muhalefet bizleri sürekli teyit edercesine yeni yeni tuhaflıklarla karşımıza çıkıyor. Şunu unutmamak lazım, hayat boşluk kaldırmaz. Eğer mevcut muhalefet kamuoyunu tatmin edemezse, seçmen arayışa girer ve bu arayış lider merkezli yeni sağ partileri oluşturur. Bunu görmek için alim olmaya gerek yok, siyaset felsefesinde doktora yapmış olmak da şart değil.  Muhalefet birleşsin, yeni bir vizyon ortaya çıkarsın diye parti birleşmelerini savunuyoruz fakat görünen o ki Ankara’nın pek de umrunda değil bu durum. Merkez-sağda güç olmak için Demokrat Parti çatısında birleşilmesini önerdik, bunu sözlü olarak defalarca belirttik. Baktık olmuyor yazdık, ‘’haklısın ama’’ larla geçiştirildi. Bu sefer Deva-Gelecek-Saadet ortak grup kursun, Deva-Gelecek parti olarak birleşsin diyoruz bu kez Deva Partisi ‘’olmaz’’ diyor; hem de 10 gün önce istiyor olmasına rağmen. Birleşmeye istekli Deva bir anda nasıl geri adım atıyor, insanın aklı almıyor. Yerine getirilen formülü söylüyorum. Sıkı durun!  7+7+7! Yani Deva-Gelecek-Saadet 7şer milletvekili verip ortak grup kuracak, birleşme zaten yok; bu ortak grup TBMM’de güç(!) olacak. Artık nasıl olacaksa? Öyle bir öneri ki bu, köy kahvehanesindeki yaşlı dedelerin alay konusu olur olsa olsa.  Ak Parti Genel Merkezi’nden falan mı geldi bu tavsiye diye düşünmedim değil. Çünkü ancak elde kalan muhalefeti zayıflatmak isteyen bir iktidar partisi söyler bunu. Muhalefet hala şunu anlamakta zorlanıyor:    Seçmen liderlik ve birlik istiyor, parçalı yapılara güvenmiyor. Kendi içinde birliği sağlayamayan yapılara devleti teslim etmek istemiyor. Bu kadar açık seçim sonuçlarına rağmen, yok olma pahasına böyle bir öneri(!) getiriyorsa Deva Partisi, sormak lazım kurmaylarına: İktidar olmak üzere mi kuruldunuz yoksa uzaklardan gelen talimatı mı uyguluyorsunuz?
Ekleme Tarihi: 23 Haziran 2023 - Cuma

DEVA PARTİSİ’NİN 7+7+7 FORMÜLÜ(!) ÜZERİNE

Biz ülkede muhalefet yeterli değil dedikçe, muhalefet bizleri sürekli teyit edercesine yeni yeni tuhaflıklarla karşımıza çıkıyor.

Şunu unutmamak lazım, hayat boşluk kaldırmaz. Eğer mevcut muhalefet kamuoyunu tatmin edemezse, seçmen arayışa girer ve bu arayış lider merkezli yeni sağ partileri oluşturur. Bunu görmek için alim olmaya gerek yok, siyaset felsefesinde doktora yapmış olmak da şart değil. 

Muhalefet birleşsin, yeni bir vizyon ortaya çıkarsın diye parti birleşmelerini savunuyoruz fakat görünen o ki Ankara’nın pek de umrunda değil bu durum.

Merkez-sağda güç olmak için Demokrat Parti çatısında birleşilmesini önerdik, bunu sözlü olarak defalarca belirttik. Baktık olmuyor yazdık, ‘’haklısın ama’’ larla geçiştirildi.

Bu sefer Deva-Gelecek-Saadet ortak grup kursun, Deva-Gelecek parti olarak birleşsin diyoruz bu kez Deva Partisi ‘’olmaz’’ diyor; hem de 10 gün önce istiyor olmasına rağmen.

Birleşmeye istekli Deva bir anda nasıl geri adım atıyor, insanın aklı almıyor. Yerine getirilen formülü söylüyorum. Sıkı durun! 

7+7+7! Yani Deva-Gelecek-Saadet 7şer milletvekili verip ortak grup kuracak, birleşme zaten yok; bu ortak grup TBMM’de güç(!) olacak. Artık nasıl olacaksa?

Öyle bir öneri ki bu, köy kahvehanesindeki yaşlı dedelerin alay konusu olur olsa olsa. 

Ak Parti Genel Merkezi’nden falan mı geldi bu tavsiye diye düşünmedim değil. Çünkü ancak elde kalan muhalefeti zayıflatmak isteyen bir iktidar partisi söyler bunu.

Muhalefet hala şunu anlamakta zorlanıyor:
 
 Seçmen liderlik ve birlik istiyor, parçalı yapılara güvenmiyor. Kendi içinde birliği sağlayamayan yapılara devleti teslim etmek istemiyor.

Bu kadar açık seçim sonuçlarına rağmen, yok olma pahasına böyle bir öneri(!) getiriyorsa Deva Partisi, sormak lazım kurmaylarına:

İktidar olmak üzere mi kuruldunuz yoksa uzaklardan gelen talimatı mı uyguluyorsunuz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.