Murad İDİKURT
Köşe Yazarı
Murad İDİKURT
 

CHP ve Değişim Üzerine

Sn. Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla bundan sonraki süreç konuşulmaya başladı ve daha önemlisi bugüne kadar konuşulan birçok konu boşa çıktı. Hani derler ya, kartlar yeniden karılıyor diye. Öyle birşey. Ama baştan söyleyeyim, değişen hiçbir şey yok. Değişen tek şey CHP’deki isimler ve klikler arası güç dengesi. Gerisi aynı...   Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim: Özgür Özel İyi Parti’ye gider, buzlar erir ve CHP ile İyi Parti ittifak yapar. CHP, İç Ege-Karadeniz ekibinin kontrolüne geçer ve Dersim Kliği güç kaybeder. Yani bu güç kaybını Oğuz Kaan Salıcı da tek başına engelleyemez. Bu durumun ve yeni tablonun HDP(Hedep) açısından değerlendirilmesini başka bir yazıda yapacağım.   38 milletvekili meselesi üzerinden muhafazakar partilere yaklaşımı sert olan CHP’nin başına, Kur’an kursları hakkındaki açıklamaları hala hafızalarda olan Özgür Özel’in geçmesi, bu partilerle ittifakın olmayacağına alamet. Yalnız hatırlatmakta fayda var ki, CHP İstanbul’u Saadet Partisinin oyları ile aldı. Akılda dursun.   Sn. Kılıçdaroğlu’nun ilk genel başkan olduğundaki söylemlerin benzerleri tekrarlanıyor CHP’nin yetkilileri tarafından. Yani hiçbir şeyin değiştiği yok, yalnızca değiştiği imajı üzerinden küskün seçmenin motivasyonunun yükselmesi söz konusu o kadar. Sorsanız çok şey değişti derler. Tüm ‘’kötülüklerin’’ sebebi Kılıçdaroğlu’ndan kurtuldular tabii, olsun o kadar.   Eğer CHP kazanmadıysa o halde kim kazandı?   Küskün seçmenin motive olup sandığa gidecek olması kazanımsa eğer, konuşacak pek birşey yok.   Bence kazananlar, Özgür Özel’i destekleyerek CHP’de siyaseten devamlılık isteyenler ve daha güçlü olmak için uğraşanlar. Benim aklıma İzmir’den direkt Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan geliyor. Bu isimler Özgür Özel’i destekleyen belediye başkanları ile de çoğaltılabilir tabii.   Sözün özü, CHP’de isimler değişse de ne sistem değişti ne de başka birşey. Şu kurgunun yalnızca kazananı var ve bunlar CHP’deki yeni isimler ile İyi Partiyle yapılacak ittifaktan belediye başkanı olacak tüm adaylar.   Öyle sanıyorum ki, herşeyin aynı olduğunu farketmek uzun sürmeyecek.
Ekleme Tarihi: 07 Kasım 2023 - Salı

CHP ve Değişim Üzerine

Sn. Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla bundan sonraki süreç konuşulmaya başladı ve daha önemlisi bugüne kadar konuşulan birçok konu boşa çıktı. Hani derler ya, kartlar yeniden karılıyor diye. Öyle birşey. Ama baştan söyleyeyim, değişen hiçbir şey yok. Değişen tek şey CHP’deki isimler ve klikler arası güç dengesi. Gerisi aynı...

 

Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim: Özgür Özel İyi Parti’ye gider, buzlar erir ve CHP ile İyi Parti ittifak yapar. CHP, İç Ege-Karadeniz ekibinin kontrolüne geçer ve Dersim Kliği güç kaybeder. Yani bu güç kaybını Oğuz Kaan Salıcı da tek başına engelleyemez. Bu durumun ve yeni tablonun HDP(Hedep) açısından değerlendirilmesini başka bir yazıda yapacağım.

 

38 milletvekili meselesi üzerinden muhafazakar partilere yaklaşımı sert olan CHP’nin başına, Kur’an kursları hakkındaki açıklamaları hala hafızalarda olan Özgür Özel’in geçmesi, bu partilerle ittifakın olmayacağına alamet. Yalnız hatırlatmakta fayda var ki, CHP İstanbul’u Saadet Partisinin oyları ile aldı. Akılda dursun.

 

Sn. Kılıçdaroğlu’nun ilk genel başkan olduğundaki söylemlerin benzerleri tekrarlanıyor CHP’nin yetkilileri tarafından. Yani hiçbir şeyin değiştiği yok, yalnızca değiştiği imajı üzerinden küskün seçmenin motivasyonunun yükselmesi söz konusu o kadar. Sorsanız çok şey değişti derler. Tüm ‘’kötülüklerin’’ sebebi Kılıçdaroğlu’ndan kurtuldular tabii, olsun o kadar.

 

Eğer CHP kazanmadıysa o halde kim kazandı?

 

Küskün seçmenin motive olup sandığa gidecek olması kazanımsa eğer, konuşacak pek birşey yok.

 

Bence kazananlar, Özgür Özel’i destekleyerek CHP’de siyaseten devamlılık isteyenler ve daha güçlü olmak için uğraşanlar. Benim aklıma İzmir’den direkt Milletvekilleri Deniz Yücel ve Murat Bakan geliyor. Bu isimler Özgür Özel’i destekleyen belediye başkanları ile de çoğaltılabilir tabii.

 

Sözün özü, CHP’de isimler değişse de ne sistem değişti ne de başka birşey. Şu kurgunun yalnızca kazananı var ve bunlar CHP’deki yeni isimler ile İyi Partiyle yapılacak ittifaktan belediye başkanı olacak tüm adaylar.

 

Öyle sanıyorum ki, herşeyin aynı olduğunu farketmek uzun sürmeyecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.