HUZURLARINIZDA SAHTE PROFESÖR..VAH TÜRKİYEM VAH...

EĞİTİM 02.12.2021 - 09:53, Güncelleme: 02.12.2021 - 10:47 9313+ kez okundu.
 

HUZURLARINIZDA SAHTE PROFESÖR..VAH TÜRKİYEM VAH...

Sahte olduğunu itiraf etti.
Sahte doçentlik belgeleriyle üniversitenin profesör kadrosuna atanan Zülal Atalay Laçin, hakkındaki suçlamaları kabul ederek , Açık Öğretim Fakültesi mezunu olduğunu bildirdi. Aksaray Üniversitesi Profesörlük kadrosuna sahte doçent belgeleriyle atandığı ortaya çıkan Zülal Atalay Laçin hakkında soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Adli birimlerinden alınan bilgiye göre görevden alınarak tutuklanan Atalay, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları aracılığıyla tekrar savcılığı başvurarak yeniden ifade vermek istediğini belirtti. . Yeni ifadesinde ODTÜ mezunu olmadığını, master ve doçentlik belgelerinin sahte olduğunu kabul etti, sadece Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, İktisat Bölümünden mezun olduğunu itiraf etti.    DOÇENTLİK BELGESİ DE SAHTE ÇIKMIŞTI.. Laçin göreve başladıktan sonra bölümdeki diğer hocalar “Hayırlı olsun” ziyaretine geldi. Ancak sohbet sırasında hocalar Zulal Atalay Laçin’in anlatımlarından, üslubundan ve bazı detaylardaki çelişkilerden şüphelendi. Sohbet sırasında doçentlik jürisinde kimlerin olduğu sorulan Laçin “Hatırlamıyorum” diye cevap verince diğer hocaların şüphesi daha da arttı. Şüphelenen hocalar, durumu dekanlığa bildirdi. Ardından yapılan incelemede, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) ile yapılan yazışmalarda doçentlik belgesinin gerçek olmadığı anlaşıldı. 22 Ekim’de de Laçin’in üniversite ile ilişiği kesildi ve hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan ilk incelemeye göre Laçin üniversiteyle ilgili prosedürlere uygun olarak ‘noter onaylı’ Doçentlik Belgesi verdi. Yine ilgili prosedüre göre dosyasındaki makale ve diğer çalışmalar da üç ayrı üniversiteye gönderilerek incelenmeleri istendi. Çalışmaları inceleyen kurullardan ‘olumlu’ raporu gelince de Laçin göreve başladı. Ancak Laçin’in noterden onaylatarak üniversiteye verdiği doçentlik belgesinin aslı ÜAK kayıtlarında bulunmuyor. Savcılık öncelikle bu belgenin nasıl düzenlendiğini araştırıyor. Soruşturmaya adli makamlarca devam ediliyor.    
Sahte olduğunu itiraf etti.

Sahte doçentlik belgeleriyle üniversitenin profesör kadrosuna atanan Zülal Atalay Laçin, hakkındaki suçlamaları kabul ederek , Açık Öğretim Fakültesi mezunu olduğunu bildirdi. Aksaray Üniversitesi Profesörlük kadrosuna sahte doçent belgeleriyle atandığı ortaya çıkan Zülal Atalay Laçin hakkında soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Adli birimlerinden alınan bilgiye göre görevden alınarak tutuklanan Atalay, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatları aracılığıyla tekrar savcılığı başvurarak yeniden ifade vermek istediğini belirtti. .

Yeni ifadesinde ODTÜ mezunu olmadığını, master ve doçentlik belgelerinin sahte olduğunu kabul etti, sadece Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, İktisat Bölümünden mezun olduğunu itiraf etti. 

 

DOÇENTLİK BELGESİ DE SAHTE ÇIKMIŞTI..

Laçin göreve başladıktan sonra bölümdeki diğer hocalar “Hayırlı olsun” ziyaretine geldi. Ancak sohbet sırasında hocalar Zulal Atalay Laçin’in anlatımlarından, üslubundan ve bazı detaylardaki çelişkilerden şüphelendi. Sohbet sırasında doçentlik jürisinde kimlerin olduğu sorulan Laçin “Hatırlamıyorum” diye cevap verince diğer hocaların şüphesi daha da arttı. Şüphelenen hocalar, durumu dekanlığa bildirdi. Ardından yapılan incelemede, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) ile yapılan yazışmalarda doçentlik belgesinin gerçek olmadığı anlaşıldı. 22 Ekim’de de Laçin’in üniversite ile ilişiği kesildi ve hakkında soruşturma başlatıldı.

Yapılan ilk incelemeye göre Laçin üniversiteyle ilgili prosedürlere uygun olarak ‘noter onaylı’ Doçentlik Belgesi verdi. Yine ilgili prosedüre göre dosyasındaki makale ve diğer çalışmalar da üç ayrı üniversiteye gönderilerek incelenmeleri istendi. Çalışmaları inceleyen kurullardan ‘olumlu’ raporu gelince de Laçin göreve başladı. Ancak Laçin’in noterden onaylatarak üniversiteye verdiği doçentlik belgesinin aslı ÜAK kayıtlarında bulunmuyor. Savcılık öncelikle bu belgenin nasıl düzenlendiğini araştırıyor.

Soruşturmaya adli makamlarca devam ediliyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.