İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM TEFTİŞ KURULU'NDA DEPREM OLDU

EĞİTİM 10.05.2023 - 12:29, Güncelleme: 10.05.2023 - 12:39 49093+ kez okundu.
 

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM TEFTİŞ KURULU'NDA DEPREM OLDU

O MÜFETTİŞLER TOPYEKÜN SAVCILIKTA
TEMİZELLER üzerine düşen bir görevi daha başarıyla tamamladı. Yılların doğru, tarafsız, kamu ve vatandaştan yana haberleriyle gündem yaratan programı TEMİZELLER' in, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan skandal iddialarla ilgili yaptığı seri haberlere yüce devlet sessiz kalmadı. Bağımsız Türk Yargısı, başta Milli Eğitim Bakanlığını, Bakan Mahmut Özer'i, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ü, yardımcılarını, İzmir Valiliğini yaptıkları akıl almaz icraatlar la zor durumda bırakan o müfettişleri adalet önünde hesap vermeye çağırdı.   CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ACİLEN DOSYANIN GÖNDERİLMESİ İSTENDİ Ahmet TÜBCEL ‘in hazırlayıp sunduğu TEMİZELLER Haber Programı'nın kayıtlarını, ortaya koyduğu iddiaları inceleyen İzmir valiliği maarif müfettişlere ve İzmir Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ye soruşturma izni vermişti. Valiliğin verdiği soruşturma iznine itiraz eden maarif müfettişlere yargıdan cevap geldi ve yargı yargılanacaksınız deyip itirazları ret etti. Müfettişlerin itirazlarını inceleyen Türkiye Cumhuriyeti İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1.Dava Dairesi ,İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü maarif müfettişleri Mümtaz Türcan, Bülent Semercioğlu, Ekrem Bozkurtoğlu, Mehmet Sinan Sarıyıldız, Vahit Tabur, Çiğdem Özey, Hamza Tozkoparan, Yahya Gözen, Nail Tomakin, Galip Solmaz, Ahmet Yergök, Fatih Özdemir, Askar Taştan, Mehmet Ekici, Mehmet Uyumaz ve Fahri Altuntaş hakkında 4483 sayılı yasa gereği Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem de acilen ibaresiyle gönderilmesine karar verdi.   KARARDA ÖMER YAHŞİ DETAYI  İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi kararında çok önemli bir detayı da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dikkatine sundu. Daire İzmir Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin bir hayırseverin eğitime, devlete şartlı bağışladığı, Karşıyaka sahilinde denize sıfır daireyi lojman olarak gösterip kendi üzerine satın aldığını ve konunun her yönüyle savcılık aşamasında soruşturulmasını talep etti.    SAHTE BELGELERLE OKUL AÇTIRMIŞLAR İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi bir önemli kararında ise müfettişlerin düzenledikleri gerçeğe aykırı raporlarla bazı özel okulların açılmasına izin verdiklerinin altını çizdi. İzmir İl Milli Eğitim maarif Müfettişleri Mümtaz Türcan, Bülent Semercioğlu, Ekrem Bozkurtoğlu, Mehmet Sinan Sarıyıldız, Vahit Tabur, Çiğdem Özey, Hamza Tozkoparan, Yahya Gözen, Nail Tomakin, Galip Solmaz, Ahmet Yerkök, Fatih Özdemir, Askar Taştan, Mehmet Ekici, Mehmet Uyumaz ve Fahri Altuntaş'ın söz konusu iddia ile dosyalarını acilen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini talep etti.  Yargıda, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde yaşanan gelişmeler gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu iddialar ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı memur suçları savcılarının iddianame hazırlayacağı öğrenildi.  
O MÜFETTİŞLER TOPYEKÜN SAVCILIKTA

TEMİZELLER üzerine düşen bir görevi daha başarıyla tamamladı. Yılların doğru, tarafsız, kamu ve vatandaştan yana haberleriyle gündem yaratan programı TEMİZELLER' in, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan skandal iddialarla ilgili yaptığı seri haberlere yüce devlet sessiz kalmadı. Bağımsız Türk Yargısı, başta Milli Eğitim Bakanlığını, Bakan Mahmut Özer'i, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür'ü, yardımcılarını, İzmir Valiliğini yaptıkları akıl almaz icraatlar la zor durumda bırakan o müfettişleri adalet önünde hesap vermeye çağırdı.

 

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ACİLEN DOSYANIN GÖNDERİLMESİ İSTENDİ

Ahmet TÜBCEL ‘in hazırlayıp sunduğu TEMİZELLER Haber Programı'nın kayıtlarını, ortaya koyduğu iddiaları inceleyen İzmir valiliği maarif müfettişlere ve İzmir Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ye soruşturma izni vermişti.

Valiliğin verdiği soruşturma iznine itiraz eden maarif müfettişlere yargıdan cevap geldi ve yargı yargılanacaksınız deyip itirazları ret etti.

Müfettişlerin itirazlarını inceleyen Türkiye Cumhuriyeti İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1.Dava Dairesi , İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü maarif müfettişleri Mümtaz Türcan, Bülent Semercioğlu, Ekrem Bozkurtoğlu, Mehmet Sinan Sarıyıldız, Vahit Tabur, Çiğdem Özey, Hamza Tozkoparan, Yahya Gözen, Nail Tomakin, Galip Solmaz, Ahmet Yergök, Fatih Özdemir, Askar Taştan, Mehmet Ekici, Mehmet Uyumaz ve Fahri Altuntaş hakkında 4483 sayılı yasa gereği Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem de acilen ibaresiyle gönderilmesine karar verdi.

 

KARARDA ÖMER YAHŞİ DETAYI 

İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi kararında çok önemli bir detayı da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dikkatine sundu. Daire İzmir Eski İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin bir hayırseverin eğitime, devlete şartlı bağışladığı, Karşıyaka sahilinde denize sıfır daireyi lojman olarak gösterip kendi üzerine satın aldığını ve konunun her yönüyle savcılık aşamasında soruşturulmasını talep etti. 

 

SAHTE BELGELERLE OKUL AÇTIRMIŞLAR

İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi bir önemli kararında ise müfettişlerin düzenledikleri gerçeğe aykırı raporlarla bazı özel okulların açılmasına izin verdiklerinin altını çizdi. İzmir İl Milli Eğitim maarif Müfettişleri Mümtaz Türcan, Bülent Semercioğlu, Ekrem Bozkurtoğlu, Mehmet Sinan Sarıyıldız, Vahit Tabur, Çiğdem Özey, Hamza Tozkoparan, Yahya Gözen, Nail Tomakin, Galip Solmaz, Ahmet Yerkök, Fatih Özdemir, Askar Taştan, Mehmet Ekici, Mehmet Uyumaz ve Fahri Altuntaş'ın söz konusu iddia ile dosyalarını acilen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini talep etti. 

Yargıda, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde yaşanan gelişmeler gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu iddialar ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı memur suçları savcılarının iddianame hazırlayacağı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.