İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENTÜR İSTANBUL' A İL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

EĞİTİM 04.08.2023 - 17:00, Güncelleme: 04.08.2023 - 18:26 33249+ kez okundu.
 

İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENTÜR İSTANBUL' A İL MÜDÜRÜ OLARAK ATANDI

Doç. Dr. Yentür artık İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü
İki yıldır İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Doç.Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kararıyla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü oldu.   Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür kimdir? Elazığ’ın Maden ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Maden’de, lise öğrenimini Yalova’da tamamlayan Yentür; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans, Hasan Kalyoncu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans mezunudur. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamlayan Yentür, 2023 Haziran ayında Eğitim Bilimleri alanında doçentlik ünvanını almıştır. Bu çalışmalara ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde misafir öğretim üyesi olarak lisans düzeyinde dersler veren Yentür, hâlen Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Akademik kariyeri boyunca İngiltere Birmingham City ve Portekiz Interier Beira Üniversitelerinde “Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminin Geliştirilmesi” projelerinde yer almış, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmış, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bildiri sunmuş, kitap bölümü yazarlığı yapmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbul Yavuz Selim İlköğretim Okulunda ve Sultan Selim Kız Meslek Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Yentür; Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı, Pertevniyal Lisesinde Müdür Başyardımcısı, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi / Fen Lisesinde Okul Müdürü, 2014-2021 yılları arasında Şişli İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır. Yentür, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Doç. Dr. Yentür artık İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü

İki yıldır İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Doç.Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kararıyla, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü oldu.

 

Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür kimdir?

Elazığ’ın Maden ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Maden’de, lise öğrenimini Yalova’da tamamlayan Yentür; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans, Hasan Kalyoncu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisans mezunudur. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamlayan Yentür, 2023 Haziran ayında Eğitim Bilimleri alanında doçentlik ünvanını almıştır. Bu çalışmalara ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde misafir öğretim üyesi olarak lisans düzeyinde dersler veren Yentür, hâlen Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Akademik kariyeri boyunca İngiltere Birmingham City ve Portekiz Interier Beira Üniversitelerinde “Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitiminin Geliştirilmesi” projelerinde yer almış, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmış, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda bildiri sunmuş, kitap bölümü yazarlığı yapmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbul Yavuz Selim İlköğretim Okulunda ve Sultan Selim Kız Meslek Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Yentür; Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı, Pertevniyal Lisesinde Müdür Başyardımcısı, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi / Fen Lisesinde Okul Müdürü, 2014-2021 yılları arasında Şişli İlçe Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapmıştır.

Yentür, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.