ADALET TEMİZELLER'E 'SEN HAKLISIN'DEDİ

EĞİTİM 18.10.2022 - 13:38, Güncelleme: 18.10.2022 - 14:20 35522+ kez okundu.
 

ADALET TEMİZELLER'E 'SEN HAKLISIN'DEDİ

EGE ÜNİVERSİTESİ DAVASINDA FLAŞ KARAR
Ege Üniversitesi’ndeki kamu zararlarının üzerine giden ve ortaya çıkaran TEMİZELLER Haber Programı Yapımcısı ve Sunucusu Ahmet Tübcel ve Tahsin Güzel, üniversite rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açtığı davadan beraat etti.  Ege Üniversitesi’nde yaşanan skandal iddiaları ısrarla gündeme getiren TEMİZELLER üniversitede yaşanan yolsuzluk olaylarını kamuoyu ile paylaşmış art arda yapılan haberler İzmir ve Ankara’nın uzun süre gündeminde kalmıştı. TELEFON GÖRÜŞMESİ İNTERNETE DÜŞMÜŞTÜ TEMİZELLER’de işlenen bir programda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak kamuoyunda ‘suç makinası’ diye adı çıkan ve başta dolandırıcılık gibi suçlardan birçok kez gözaltına alınıp hakkında mahkûmiyet kararı verilen Hamza Yoldaş adlı kişi ile yaptığı telefon konuşmaları işlenmişti. Sosyal medyada herkese açık olarak yer alan konuşmaları aylar sonra programında işleyen Ahmet Tübcel ile programı birlikte sunduğu Tahsin Güzel’e, Rektör Budak ‘Hakaret, özel hayatın gizliliğini ihlal ve ses kayıtlarını yayınlamaktan’ dava açtı. Rektör budak yaklaşık 2 yıl süren dava sürecinde her iki gazetecinin de cezalandırılması için yoğun çaba sarf etti. Budak uygun olmadığı halde üniversitenin avukatlarını da dava sürecine dahil etmişti. Ancak Tübcel ve Güzel’i savunan Ünlü Avukat  Kemal Balcıoğlu ‘Davanın şahsi dava olduğunu Ege Üniversitesini bağlamadığını, doğal olarak üniversitenin kurumsal avukatlarının bu davaya müdahil olamayacağını’ belirterek buna itiraz etmiş ve mahkeme itirazı yerinde bularak davaya dahil olan üniversitenin 9 avukatın vekaletini iptal etmişti. TÜBCEL VE GÜZEL’DEN SAVUNMA Ahmet Tübcel ve Tahsin Güzel 45.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yaptıkları savunmalarında programda iddia edilen yolsuzluk söylemlerinin SAYIŞTAY müfettişlerinin raporlarında da yer aldığını, SAYIŞTAY’ın yolsuzluk iddialarını doğrular nitelikteki raporlarının kendilerinin ne denli haklı olduklarını ortaya koyduğunu söylediler. GAZETECİ İŞİNİ YAPMIŞ Savcılık makamı ise mütalaasında her iki gazetecinin de yaptığı işin meslek etiği gereği habercilik olduğu, yapılan haberlerde hakaret unsurunun bulunmadığı ve yayınlanan ses kayıtlarının yayınlanmadan önce sosyal medyada herkesin görebileceği şekilde zaten yayınlandığını bu konuda daha önce başka mahkemelerin kesinleşmiş kararı olduğunu ve bu yüzden beraat kararının yerinde olacağını belirtti. Mahkeme başkanı yapılan değerlendirme ve dosya kapsamında Ahmet Tübcel ve Tahsin Güzel’in suçsuz olduğunu belirterek beraat kararı verdi. Ayrıntılar TEMİZELLER’de olacak. 
EGE ÜNİVERSİTESİ DAVASINDA FLAŞ KARAR

Ege Üniversitesi’ndeki kamu zararlarının üzerine giden ve ortaya çıkaran TEMİZELLER Haber Programı Yapımcısı ve Sunucusu Ahmet Tübcel ve Tahsin Güzel, üniversite rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın açtığı davadan beraat etti.  Ege Üniversitesi’nde yaşanan skandal iddiaları ısrarla gündeme getiren TEMİZELLER üniversitede yaşanan yolsuzluk olaylarını kamuoyu ile paylaşmış art arda yapılan haberler İzmir ve Ankara’nın uzun süre gündeminde kalmıştı.

TELEFON GÖRÜŞMESİ İNTERNETE DÜŞMÜŞTÜ

TEMİZELLER’de işlenen bir programda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak kamuoyunda ‘suç makinası’ diye adı çıkan ve başta dolandırıcılık gibi suçlardan birçok kez gözaltına alınıp hakkında mahkûmiyet kararı verilen Hamza Yoldaş adlı kişi ile yaptığı telefon konuşmaları işlenmişti.

Sosyal medyada herkese açık olarak yer alan konuşmaları aylar sonra programında işleyen Ahmet Tübcel ile programı birlikte sunduğu Tahsin Güzel’e, Rektör Budak ‘Hakaret, özel hayatın gizliliğini ihlal ve ses kayıtlarını yayınlamaktan’ dava açtı.

Rektör budak yaklaşık 2 yıl süren dava sürecinde her iki gazetecinin de cezalandırılması için yoğun çaba sarf etti. Budak uygun olmadığı halde üniversitenin avukatlarını da dava sürecine dahil etmişti. Ancak Tübcel ve Güzel’i savunan Ünlü Avukat  Kemal Balcıoğlu ‘Davanın şahsi dava olduğunu Ege Üniversitesini bağlamadığını, doğal olarak üniversitenin kurumsal avukatlarının bu davaya müdahil olamayacağını’ belirterek buna itiraz etmiş ve mahkeme itirazı yerinde bularak davaya dahil olan üniversitenin 9 avukatın vekaletini iptal etmişti.

TÜBCEL VE GÜZEL’DEN SAVUNMA

Ahmet Tübcel ve Tahsin Güzel 45.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yaptıkları savunmalarında programda iddia edilen yolsuzluk söylemlerinin SAYIŞTAY müfettişlerinin raporlarında da yer aldığını, SAYIŞTAY’ın yolsuzluk iddialarını doğrular nitelikteki raporlarının kendilerinin ne denli haklı olduklarını ortaya koyduğunu söylediler.

GAZETECİ İŞİNİ YAPMIŞ

Savcılık makamı ise mütalaasında her iki gazetecinin de yaptığı işin meslek etiği gereği habercilik olduğu, yapılan haberlerde hakaret unsurunun bulunmadığı ve yayınlanan ses kayıtlarının yayınlanmadan önce sosyal medyada herkesin görebileceği şekilde zaten yayınlandığını bu konuda daha önce başka mahkemelerin kesinleşmiş kararı olduğunu ve bu yüzden beraat kararının yerinde olacağını belirtti. Mahkeme başkanı yapılan değerlendirme ve dosya kapsamında Ahmet Tübcel ve Tahsin Güzel’in suçsuz olduğunu belirterek beraat kararı verdi.

Ayrıntılar TEMİZELLER’de olacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.