KİM BU BORNOVALI MECLİS ÜYESİ İLE BAŞKAN ?

SİYASET 07.12.2021 - 09:12, Güncelleme: 07.12.2021 - 10:14
 

KİM BU BORNOVALI MECLİS ÜYESİ İLE BAŞKAN ?

Herkes bu isimleri merak ediyor...
Sayıştay'ın tüm belediyelerde olduğu gibi İzmir'deki belediyelerle ilgili hazırladığı inceleme ve denetleme raporları kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Karaburun gibi ilçe belediyelerde yapılan denetimlerde çok fazla usulsüzlük belirleyen denetmenler  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de çok önemli ayrıntılara raporlarında yer verdi. O MECLİS ÜYESİ VE ARKASINDAKİ BAŞKAN İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan incelemede birçok usulsüzlük belirleyip raporlarına ekleyen denetmenlerin üzerinde en çok durduğu konu ise CHP'li meclis üyesinin CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve bağlı birimi ESHOT'a mal sattığı bölüm oldu. Raporda bu bölüm aynen şu satırlarla yer aldı.  'Yapılan incelemelerde Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin ortağı olduğu şirketten hem büyükşehir belediyesi hem de İzmir Büyükşehir bağlı idaresi olan ESHOT tarafından alım yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemelerde Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesinin sahip olduğu bir şirketten 2019-2020 yıllarında İzmir Büyükşehir Belediyesi 33 bin 358 lira; İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu ESHOT tarafından 2020 yılında 665 bin lira alım yapıldığı görülmüştür. Sonuç olarak büyükşehir belediyesi meclis üyesinin ortağı olduğu şirketten 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun hükümlerinde belirtilen yükümlülüklere aykırı olarak alım yapılmıştır' İZMİR O MECLİS ÜYESİNİ KONUŞUYOR Sayıştay raporundaki bu önemli ayrıntı İzmir'de günün konusu oldu. Herkes hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hem de İzmir Büyükşehir'e bağlı ESHOT'a yarım trilyon lirayı aşkın mal sattığı iddia edilen CHP'li meclis üyesinin kim olduğunu tartışmaya başladı. Yine kulislere yansıyan bilgilerde CHP'li meclis üyesinin mal satışı sırasında bir belediye başkanın da aracı olduğu belirtiliyor. İzmir Büyükşehir ve ESHOT'a mal satıp büyük paralar kazanan CHP'li belediye meclis üyesinin Bornova Belediyesi meclis üyesi olduğu ise her yerde dillendiriliyor. YASA NE DİYOR? Sayıştay'ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve ilgili yasayı örnek gösterdiği rapor tartışılrken, TEMİZELLER yasanın ne dediğini de araştırdı.Söz konusu yasa aynen şunu söylüyor:  "Meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz" 
Herkes bu isimleri merak ediyor...


Sayıştay'ın tüm belediyelerde olduğu gibi İzmir'deki belediyelerle ilgili hazırladığı inceleme ve denetleme raporları kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Karşıyaka, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Karaburun gibi ilçe belediyelerde yapılan denetimlerde çok fazla usulsüzlük belirleyen denetmenler  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili de çok önemli ayrıntılara raporlarında yer verdi.

O MECLİS ÜYESİ VE ARKASINDAKİ BAŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan incelemede birçok usulsüzlük belirleyip raporlarına ekleyen denetmenlerin üzerinde en çok durduğu konu ise CHP'li meclis üyesinin CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve bağlı birimi ESHOT'a mal sattığı bölüm oldu. Raporda bu bölüm aynen şu satırlarla yer aldı.
 'Yapılan incelemelerde Büyükşehir Belediye Meclis üyesinin ortağı olduğu şirketten hem büyükşehir belediyesi hem de İzmir Büyükşehir bağlı idaresi olan ESHOT tarafından alım yapıldığı görülmüştür. Yapılan incelemelerde Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesinin sahip olduğu bir şirketten 2019-2020 yıllarında İzmir Büyükşehir Belediyesi 33 bin 358 lira; İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu ESHOT tarafından 2020 yılında 665 bin lira alım yapıldığı görülmüştür. Sonuç olarak büyükşehir belediyesi meclis üyesinin ortağı olduğu şirketten 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun hükümlerinde belirtilen yükümlülüklere aykırı olarak alım yapılmıştır'

İZMİR O MECLİS ÜYESİNİ KONUŞUYOR

Sayıştay raporundaki bu önemli ayrıntı İzmir'de günün konusu oldu. Herkes hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne hem de İzmir Büyükşehir'e bağlı ESHOT'a yarım trilyon lirayı aşkın mal sattığı iddia edilen CHP'li meclis üyesinin kim olduğunu tartışmaya başladı. Yine kulislere yansıyan bilgilerde CHP'li meclis üyesinin mal satışı sırasında bir belediye başkanın da aracı olduğu belirtiliyor. İzmir Büyükşehir ve ESHOT'a mal satıp büyük paralar kazanan CHP'li belediye meclis üyesinin Bornova Belediyesi meclis üyesi olduğu ise her yerde dillendiriliyor.

YASA NE DİYOR?

Sayıştay'ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve ilgili yasayı örnek gösterdiği rapor tartışılrken, TEMİZELLER yasanın ne dediğini de araştırdı.Söz konusu yasa aynen şunu söylüyor:

 "Meclis üyeleri ise görevleri süresince ve görevlerinin sona ermesinden itibaren bir yıl süreyle, belediye ve bağlı kuruluşlarına karşı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak taahhüde giremez, komisyonculuk ve temsilcilik yapamaz" 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.