İZMİR GAZETECİLER FEDERASYONU BAŞKANI AHMET TÜBCEL’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

GÜNDEM 24.11.2022 - 13:01, Güncelleme: 24.11.2022 - 13:01 145415+ kez okundu.
 

İZMİR GAZETECİLER FEDERASYONU BAŞKANI AHMET TÜBCEL’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Tübcel yazılı mesajında ‘ Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum’ dedi. İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Tübcel bu önemli günde mesajında şu önemli bilgilere yer verdi. ’24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olarak tarihe geçti. Bu nedenle Türkiye’de her 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün en önem verdiği konulardan biri eğitimdi. Ulu Önder, her fırsatta eğitime verdiği önemi dile getirir, özellikle Öğretmenler Birliği kongrelerinde bunu vurgulardı. Atatürk öğretmenlere çok önemli mesajlar vererek yaptıkları görevin ne kadar önemli olduğunu hatırlatırdı. Atatürk “Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır. Öğretmenler! ‘’Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” diyerek ülkenin bekasında öğretmenlerin yerinin ne kadar önemli olduğuna not düşmüştür. Ülkemizdeki tüm öğretmenlerin de Atatürk’ün yolundan gittiğinden hiç şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle başta şahsım ve federasyondaki tüm arkadaşlarım adına öğretmenlerimizin gününü kutlar tüm öğretmenlerimize başarılar diler saygılarımı sunarım.
İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Tübcel yazılı mesajında ‘ Başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum’ dedi. İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Tübcel bu önemli günde mesajında şu önemli bilgilere yer verdi.

24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olarak tarihe geçti. Bu nedenle Türkiye’de her 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün en önem verdiği konulardan biri eğitimdi. Ulu Önder, her fırsatta eğitime verdiği önemi dile getirir, özellikle Öğretmenler Birliği kongrelerinde bunu vurgulardı. Atatürk öğretmenlere çok önemli mesajlar vererek yaptıkları görevin ne kadar önemli olduğunu hatırlatırdı.

Atatürk “Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.

Öğretmenler!

‘’Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” diyerek ülkenin bekasında öğretmenlerin yerinin ne kadar önemli olduğuna not düşmüştür. Ülkemizdeki tüm öğretmenlerin de Atatürk’ün yolundan gittiğinden hiç şüphem yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şahsım ve federasyondaki tüm arkadaşlarım adına öğretmenlerimizin gününü kutlar tüm öğretmenlerimize başarılar diler saygılarımı sunarım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.