CUMHURBAŞKANI ‘ASILSIN’ DEDİ, MAHKEME ‘SERBESTSİN’ DEDİ…

SİYASET 27.07.2022 - 10:34, Güncelleme: 27.07.2022 - 10:43
 

CUMHURBAŞKANI ‘ASILSIN’ DEDİ, MAHKEME ‘SERBESTSİN’ DEDİ…

Sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahıs tutuklandıktan sonra skandal bir karar ile tahliye edildi.
CUMHURBAŞKANI ‘ASILSIN’ DEDİ, MAHKEME ‘SERBESTSİN’ DEDİ… Sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahıs tutuklandıktan sonra skandal bir karar ile tahliye edildi. Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Mart'ta, Menemen'de sosyal medyadan yayın yapan bir televizyon kanalına verdiği sokak röportajında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edip, kullandığı ifadelerle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'halk arasında korku ve panik yaratma amacıyla tehdit' suçlarını işlediği belirlenen kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. Kısa süre içerisinde yakalanıp soruşturması tamamlanan sanık tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Cezaevinde 21 gün tutuklu kalan sanık V.Y Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin anlaşılamayan kararıyla tahliye edildi Sanığın sokak röportajı sırasında başka bir vatandaşa "sen merak etme Erdoğan'ı da asacaklar onlar da yargılanacak" ve "senin zihniyetin bitecek dayım, bitecek senin zihniyetinde olan insanların da sonu gelecek sen hiç merak etme" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı asacaklar cümlesinin ilçe halkında ve sosyal medyada infiale sebep olduğu ve akabinde verilen skandal kararın nasıl verildiği, toplum nezdinde bu kararı veren hâkimin geçmişte verdiği kararlar sorgulanmaya başladığı belirtildi. TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR. Menemen 1 Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara tepki gösteren vatandaşlar kararla ilgili her geçen gün tepkilerin arttığı ve çığ gibi büyüdüğünü bu konuyu kapatmayacaklarını ve her platformlarda yüksek sesle dile getireceklerini söylediler. Menemen ilçesi esnaflarından bir vatandaş ise Sayın Cumhurbaşkanın Menemen ilçesine özel olarak gelip ziyaret ettiğini Menemen ilçesine tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanın geldiğini ilçede kendisini sevenleri onurlandırdığını Cumhurbaşkanının böyle densiz söylemleri ve bu hakaretleri asla hak etmediğini söyleyerek verilen mahkeme kararına sert bir biçimde tepkisini gösterdi. Öte yandan olay sosyal medya dada büyük bir infiale sebep oldu. HAKARET EDEN SANIĞIN SABIKASI KABARIK 2011 yılında 'terör örgütü propagandası yapmak', 2013'te 'pankart asmak', 2008 yılında ise 'propaganda yapıp, ulaşım araçlarına saldırma', 'kasten yaralama', 'mala zarar vermeden suç kaydı bulunan V.Y., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. MENEMEN 1.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN İŞTE O SKANDAL KARARI      
Sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahıs tutuklandıktan sonra skandal bir karar ile tahliye edildi.

CUMHURBAŞKANI ‘ASILSIN’ DEDİ, MAHKEME ‘SERBESTSİN’ DEDİ…

Sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden şahıs tutuklandıktan sonra skandal bir karar ile tahliye edildi. Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Mart'ta, Menemen'de sosyal medyadan yayın yapan bir televizyon kanalına verdiği sokak röportajında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edip, kullandığı ifadelerle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama', 'halk arasında korku ve panik yaratma amacıyla tehdit' suçlarını işlediği belirlenen kişi hakkında soruşturma başlatmıştı. Kısa süre içerisinde yakalanıp soruşturması tamamlanan sanık tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Cezaevinde 21 gün tutuklu kalan sanık V.Y Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin anlaşılamayan kararıyla tahliye edildi

Sanığın sokak röportajı sırasında başka bir vatandaşa "sen merak etme Erdoğan'ı da asacaklar onlar da yargılanacak" ve "senin zihniyetin bitecek dayım, bitecek senin zihniyetinde olan insanların da sonu gelecek sen hiç merak etme" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı asacaklar cümlesinin ilçe halkında ve sosyal medyada infiale sebep olduğu ve akabinde verilen skandal kararın nasıl verildiği, toplum nezdinde bu kararı veren hâkimin geçmişte verdiği kararlar sorgulanmaya başladığı belirtildi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR.

Menemen 1 Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara tepki gösteren vatandaşlar kararla ilgili her geçen gün tepkilerin arttığı ve çığ gibi büyüdüğünü bu konuyu kapatmayacaklarını ve her platformlarda yüksek sesle dile getireceklerini söylediler. Menemen ilçesi esnaflarından bir vatandaş ise Sayın Cumhurbaşkanın Menemen ilçesine özel olarak gelip ziyaret ettiğini Menemen ilçesine tarihinde ilk defa bir Cumhurbaşkanın geldiğini ilçede kendisini sevenleri onurlandırdığını Cumhurbaşkanının böyle densiz söylemleri ve bu hakaretleri asla hak etmediğini söyleyerek verilen mahkeme kararına sert bir biçimde tepkisini gösterdi. Öte yandan olay sosyal medya dada büyük bir infiale sebep oldu.


HAKARET EDEN SANIĞIN SABIKASI KABARIK

2011 yılında 'terör örgütü propagandası yapmak', 2013'te 'pankart asmak', 2008 yılında ise 'propaganda yapıp, ulaşım araçlarına saldırma', 'kasten yaralama', 'mala zarar vermeden suç kaydı bulunan V.Y., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.


MENEMEN 1.ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN İŞTE O SKANDAL KARARI

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.