TEMİZELLER GÜNDEME TAŞIDI, BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI!

EĞİTİM 04.09.2023 - 17:15, Güncelleme: 04.09.2023 - 17:54 31254+ kez okundu.
 

TEMİZELLER GÜNDEME TAŞIDI, BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI!

ÜCRETSİZ KİTAPLARI HURDAYA VERENLERE GÖZALTI!
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kâğıt olarak elden çıkardığı iddiasına ilişkin inceleme başlattı. Temizeller ekibi olarak geçen hafta bazı özel okulların 'Devletin dağıttığı ders kitaplarını, kapağını bile açmadan kilosu 2 liradan geri dönüşüm tesislerine satıyor, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin liraya veriyor' diyerek kamu oyunu bilgilendirmiştik. Bu yaptığımız haberden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçerek konuyla alakalı inceleme başlattı.  ESKİ HABERİN İÇERİĞİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ... Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından resmi ve özel okullara dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitaplarının, bazı özel okullarda öğrencilere dağıtımı yapılmadan veya derslerde hiç kullanılmadan hurda kâğıt olarak elden çıkarıldığına dair haberlerin ardından inceleme başlatıldı, konuyla ilgili bir dizi tedbir alındı. Özel okullara gönderilen yazıda bu fiili işlediği tespit edilen kurumlar hakkında 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7'nci maddesi doğrultusunda işlem yapılacağı belirtildi. Özel okullara, talep ettikleri ücretsiz ders kitaplarının derslerde aktif kullanılması gerektiği talimatı verilen yazıda, "Bakanlığımızdan ücretsiz ders kitabı talebinde bulunan tüm okulların ders dönemi sonunda bu kitapları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim etmeleri yazılı olarak kurumlara bildirilmiştir." ifadesine yer verildi. Bakanlık, valiliklere de tüm özel okulların, 5 Eylül 2023 Salı günü mesai bitimine kadar "MEBBİS Kitap Seçim Modülü" üzerinden her sınıf seviyesinde ve ders bazlı olarak kitap taleplerini güncelleyerek, gerçek taleplerinin yenilenmesini sağlamaları talimatını verdi.  "İlave ücret aldığı belirlene okullarla ilgili inceleme yapılacak" MEB'in, özel okullara gönderdiği yazıda ayrıca, özel okulların eğitim ve diğer ücretleri her yıl mayıs sonuna kadar ilan ederek Bakanlığın ilgili veri tabanına kaydettiği ve kamuoyuna duyurduğu hatırlatılarak bunların üzerinde ilave ücret aldığı tespit edilenlerle ilgili de gerekli incelemelerin yürütüleceği ifade edildi.
ÜCRETSİZ KİTAPLARI HURDAYA VERENLERE GÖZALTI!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kâğıt olarak elden çıkardığı iddiasına ilişkin inceleme başlattı.

Temizeller ekibi olarak geçen hafta bazı özel okulların 'Devletin dağıttığı ders kitaplarını, kapağını bile açmadan kilosu 2 liradan geri dönüşüm tesislerine satıyor, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin liraya veriyor' diyerek kamu oyunu bilgilendirmiştik. Bu yaptığımız haberden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçerek konuyla alakalı inceleme başlattı. 

ESKİ HABERİN İÇERİĞİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından resmi ve özel okullara dağıtımı yapılan ücretsiz ders kitaplarının, bazı özel okullarda öğrencilere dağıtımı yapılmadan veya derslerde hiç kullanılmadan hurda kâğıt olarak elden çıkarıldığına dair haberlerin ardından inceleme başlatıldı, konuyla ilgili bir dizi tedbir alındı.

Özel okullara gönderilen yazıda bu fiili işlediği tespit edilen kurumlar hakkında 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7'nci maddesi doğrultusunda işlem yapılacağı belirtildi.

Özel okullara, talep ettikleri ücretsiz ders kitaplarının derslerde aktif kullanılması gerektiği talimatı verilen yazıda, "Bakanlığımızdan ücretsiz ders kitabı talebinde bulunan tüm okulların ders dönemi sonunda bu kitapları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim etmeleri yazılı olarak kurumlara bildirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Bakanlık, valiliklere de tüm özel okulların, 5 Eylül 2023 Salı günü mesai bitimine kadar " MEBBİS Kitap Seçim Modülü" üzerinden her sınıf seviyesinde ve ders bazlı olarak kitap taleplerini güncelleyerek, gerçek taleplerinin yenilenmesini sağlamaları talimatını verdi.

 "İlave ücret aldığı belirlene okullarla ilgili inceleme yapılacak"

MEB'in, özel okullara gönderdiği yazıda ayrıca, özel okulların eğitim ve diğer ücretleri her yıl mayıs sonuna kadar ilan ederek Bakanlığın ilgili veri tabanına kaydettiği ve kamuoyuna duyurduğu hatırlatılarak bunların üzerinde ilave ücret aldığı tespit edilenlerle ilgili de gerekli incelemelerin yürütüleceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.