FAKIBABA SİYASİ AHLAK DERSİ VERDİ...HEM AK PARTİ'DEN HEM VEKİLLİKTEN İSTİFA ETTİ

SİYASET 20.10.2022 - 11:35, Güncelleme: 20.10.2022 - 12:05 35293+ kez okundu.
 

FAKIBABA SİYASİ AHLAK DERSİ VERDİ...HEM AK PARTİ'DEN HEM VEKİLLİKTEN İSTİFA ETTİ

AK PARTİ'DE 'FAKIBABA' ŞOKU
FAKIBABA SİYASİLERE DERS VEREREK İSTİFA ETTİ AK PARTİ'DE 'FAKIBABA' ŞOKU AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu: Fakıbaba yaptığı açıklamada,  “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" dedi.   Urfa ve siyaset arenasının sevilen ve önemli isimlerinden Ahmet Eşref Fakıbaba siyasetin içine düştüğü duruma faha fazla dayanamadı. Fakıbaba siyasetçilere adeta ders verir nitelikte bir paylaşımla hem Ak Parti'den hem de milletvekilliğinden istifa ett. ONLARDAN AYRILDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM Sosyal medya hesabından istifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, “2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Fakıbaba devam eden açıklamasında önemli sözlerin altına da imzasını attı.   “Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.” 29 MİLYON LİRALIK İHALE Fakıbaba son olarak AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 29 milyon 500 bin TL bedelle üç arsa için açtığı ihaleye tepki göstermişti. Fakıbaba, arsanın satılmak yerine konut yapılmasını önerdiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, “Astronomik kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı?” diye sormuştu. MERAL HANIMLA KONUŞTUM İKNA OLDUM Öte yandan Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği duyumları siyaset arenasına bomba gibi düştü. Fakıbaba bu konu ile SÖZCÜ Gazetesi'ne konuştu. SÖZCÜ'de yer alan haberde şöyle denildi:   – Hayırlı olsun… – İnşallah hakkımızda hayırlı olur. İnşallah iyi olur. – Çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacağınız iddia edildi. – Doğrudur. Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum. – Ne zaman bu kararı aldınız? – Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…
AK PARTİ'DE 'FAKIBABA' ŞOKU

FAKIBABA SİYASİLERE DERS VEREREK İSTİFA ETTİ
AK PARTİ'DE 'FAKIBABA' ŞOKU
AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba partisinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini duyurdu: Fakıbaba yaptığı açıklamada,  “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" dedi.

 

Urfa ve siyaset arenasının sevilen ve önemli isimlerinden Ahmet Eşref Fakıbaba siyasetin içine düştüğü duruma faha fazla dayanamadı. Fakıbaba siyasetçilere adeta ders verir nitelikte bir paylaşımla hem Ak Parti'den hem de milletvekilliğinden istifa ett.

ONLARDAN AYRILDIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM

Sosyal medya hesabından istifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, “2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Fakıbaba devam eden açıklamasında önemli sözlerin altına da imzasını attı.  

“Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.”

29 MİLYON LİRALIK İHALE
Fakıbaba son olarak AK Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 29 milyon 500 bin TL bedelle üç arsa için açtığı ihaleye tepki göstermişti. Fakıbaba, arsanın satılmak yerine konut yapılmasını önerdiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e, “Astronomik kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı?” diye sormuştu.

MERAL HANIMLA KONUŞTUM İKNA OLDUM

Öte yandan Fakıbaba'nın İYİ Parti'ye geçeceği duyumları siyaset arenasına bomba gibi düştü. Fakıbaba bu konu ile SÖZCÜ Gazetesi'ne konuştu. SÖZCÜ'de yer alan haberde şöyle denildi:
 

– Hayırlı olsun…

– İnşallah hakkımızda hayırlı olur. İnşallah iyi olur.

– Çarşamba günü İYİ Parti’ye katılacağınız iddia edildi.

– Doğrudur. Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum.

– Ne zaman bu kararı aldınız?

– Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olar ak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.