KILIÇDAROĞLU İLE SOYER ARASINDA 'ROL KAPMA' RESTLEŞMESİ

SİYASET 22.12.2021 - 14:55, Güncelleme: 27.12.2021 - 09:32
 

KILIÇDAROĞLU İLE SOYER ARASINDA 'ROL KAPMA' RESTLEŞMESİ

SOYER'İN KAYSERİ'YE GİTMEMESİNİN NEDENİ BU FOTOĞRAF MI?
CHP ve İzmir siyaset kulisleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'rol kapma' restleşmesine kilitlendi. İddiaya göre herşey ekranda gördüğünüz Mersin'de çekilen bu fotoğraf ile başladı. TEMİZELLER'e gelen kulis bilgilerine göre, CHP Mersin'de son düzenlediği mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i davcet etmedi. Ancak davet edilmemesine karşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Mersin'e gitti. Ama gelin görün ki,  Tunç Soyer Mersin'de genel başkanına yapmadığını bırakmadı.  PLATFORMA SIÇRADI İddiaya göre Tunç Soyer mitinge katılmakla kalmadı etkinlik süresince adeta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dublörü gibi hareketler sergiledi. Soyer kah vatandaşlarla fotoğraf çektirdi kah mitinge katılan partililerle ne konuşulduğu gizli kalan sohbetler etti. İşte böylesi bir ortamda bardağı taşıran son nokta ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun başta bazı partililerle birlikte miting yaptığı kürsüye Tunç Soyer'in adeta zıplayarak çıkması oldu. Basına da düşen o fotoğrafta Soyer adeta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun rolünü kaparak 'Ben buradayım. Partinin yeni genel başkanı ben olacağım' mesajı verdi. Olay fotoğraf bu yorumlara neden olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nda beklenen hamle Mersin'de değil Ankara'daki parti toplantısında geldi. İddiaya göre Kılıçdaroğlu partililere 'Tunç Soyer'in miting platformunda ne işi var' diyerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri kısa sürede İzmir'e ulaştırıldı. Tepki sözleri bazı partililerce Tunç Soyer'e bizzat götürüldü.    GENEL BAŞKANINA TEPKİ GÖSTEREN BELEDİYE BAŞKANI Soyer genel başkanının tepkisi karşısında Kılıçdaroğlu'na kızgınlığını CHP'nin Kayseri'de düzenlediği 'Belediye Başkanları Çalıştayı'nda gösterdi. İddiaya göre CHP Genel Merkezi İstanbul, Ankara ve İzmir'de dahil olmak üzere büyükşehir başkanlarını Kayseri'de yapılacak belediye başkanları zirvesine davet ett. Ancak Tunç Soyer davet edilmesine karşın Kayseri'ye gitmeyerek, İzmir'de rutin açılışlarla ilgilendi. Hal böyle olunca CHP içerisinde Tunç Soyer'in geleceğinin ne olacağı da tartışma konusu oldu. Gelişmeler her zamanki gibi TEMİZELLER'de olacak.    
SOYER'İN KAYSERİ'YE GİTMEMESİNİN NEDENİ BU FOTOĞRAF MI?

CHP ve İzmir siyaset kulisleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'rol kapma' restleşmesine kilitlendi. İddiaya göre herşey ekranda gördüğünüz Mersin'de çekilen bu fotoğraf ile başladı. TEMİZELLER'e gelen kulis bilgilerine göre, CHP Mersin'de son düzenlediği mitinge İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i davcet etmedi. Ancak davet edilmemesine karşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Mersin'e gitti. Ama gelin görün ki,  Tunç Soyer Mersin'de genel başkanına yapmadığını bırakmadı. 

PLATFORMA SIÇRADI

İddiaya göre Tunç Soyer mitinge katılmakla kalmadı etkinlik süresince adeta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dublörü gibi hareketler sergiledi. Soyer kah vatandaşlarla fotoğraf çektirdi kah mitinge katılan partililerle ne konuşulduğu gizli kalan sohbetler etti. İşte böylesi bir ortamda bardağı taşıran son nokta ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun başta bazı partililerle birlikte miting yaptığı kürsüye Tunç Soyer'in adeta zıplayarak çıkması oldu. Basına da düşen o fotoğrafta Soyer adeta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun rolünü kaparak 'Ben buradayım. Partinin yeni genel başkanı ben olacağım' mesajı verdi.
Olay fotoğraf bu yorumlara neden olurken Kemal Kılıçdaroğlu'nda beklenen hamle Mersin'de değil Ankara'daki parti toplantısında geldi. İddiaya göre Kılıçdaroğlu partililere 'Tunç Soyer'in miting platformunda ne işi var' diyerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri kısa sürede İzmir'e ulaştırıldı. Tepki sözleri bazı partililerce Tunç Soyer'e bizzat götürüldü. 
 
GENEL BAŞKANINA TEPKİ GÖSTEREN BELEDİYE BAŞKANI
Soyer genel başkanının tepkisi karşısında Kılıçdaroğlu'na kızgınlığını CHP'nin Kayseri'de düzenlediği 'Belediye Başkanları Çalıştayı'nda gösterdi. İddiaya göre CHP Genel Merkezi İstanbul, Ankara ve İzmir'de dahil olmak üzere büyükşehir başkanlarını Kayseri'de yapılacak belediye başkanları zirvesine davet ett. Ancak Tunç Soyer davet edilmesine karşın Kayseri'ye gitmeyerek, İzmir'de rutin açılışlarla ilgilendi. Hal böyle olunca CHP içerisinde Tunç Soyer'in geleceğinin ne olacağı da tartışma konusu oldu. Gelişmeler her zamanki gibi TEMİZELLER'de olacak.
 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.