İZMİR BORNOVA’DA GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMENE PSİKOLOJİK ŞİDDET!

EĞİTİM 24.01.2024 - 17:43, Güncelleme: 25.01.2024 - 09:04 69378+ kez okundu.
 

İZMİR BORNOVA’DA GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMENE PSİKOLOJİK ŞİDDET!

İzmir’in Bornova ilçesinde Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu'nda görev yapan doğuştan görme engelli öğretmen Figen Bilgen aynı okulda görev yapan meslektaşı E.S'nin kendisini sürekli korkutarak bir seferinde elindeki sıcak çayın dökülmesine ve kendisinin yaralanmasını sebep olduğu ve hareketlerin süreklilik kazanması sonucu polis merkezine şikayetçi oldu.
26 Aralık 2023 tarihinde Bornova aşık Veysel görme engelliler okulunda meydana gelen bu çirkin olay iddiaya göre görme engelli rehber öğretmeni Figen Bilgen aynı okulda görev yapan meslektaşı olan E.S nin psikolojik şiddetine maruz kaldığını E.S nin kendisine sessizce yaklaşarak kulağına bağırdığını kendisinin de  korkup elindeki çayın üzerine döküldüğünü ve yaralanmasına sebebiyet verdiğini, meslektaşının kendisine sürekli hakaret ve tehditte bulunduğunu söyleyerek Işıkkent polis amirliğine şikayetçi oldu. Görme Engelli Figen öğretmen polise verdiği ifadesinde şunları belirtti; "Okulumuz özel eğitim okulu" diyen Bilgen şöyle devam etti: "Burada görev yapan kişilerin öncelikli olarak sağlıklı olmaları gerekiyor. E.S.'nin ayakkabılarının tabanı çok sessiz. Aniden ve sessizce yanıma geliyor. Birden yüksek sesle konuşuyor. Bir süre sonra bu davranışı benim için korkutucu olmaya başladı. Odamda otururken birden masamın dibinde bitiyor. Beni başka şekilde korkutup, direkt şiddet uygulayamayacağı için bu yöntemi uyguluyor. En son 26 Aralık'ta ben çayımı aldım, odama gidiyordum. Tam kulağımın dibine bağırdı. Korkup, çayı elime döktüm. Elim yandı, yaralandım. Başta bunu dışarıdan gelen biri ya da zihinsel engelli biri yaptı sandım. E.S.'nin böyle bir şeyi yapacağı başta aklımın ucundan geçmedi. 'Ne yapıyorsun ağabey ne oluyor' diye sordum. 'Senin ağabeyin değilim, resmi konuş' dedi. Elim yanmıştı, bardağı bıraktım. Şiddet uygulanmasından korktuğum için, idarecinin odasına kaçtım. Müdür yardımcısına, 'Hocam bu hocamıza ne oluyor' diye sordum. Arkamdan gelip 'Beni mi şikâyet ediyorsun' dedi. Korktum, arka tarafa doğru açtım. Müdür yardımcımız, E.S.'yi tuttu. 'Senden korkuyorum' dedim. Fiziksel olarak da benden üstün, boylu poslu biri. Bana vurmaya çalıştı. Elinin rüzgarından bunu hissettim. Müdür yardımcımız olmasaydı, daha kötü şeyler olabilirdi." Bilgen, odalarının karşılıklı olduğunu belirtiği E.S.'nin "Her an cinnet getirebilirim. Benden kork" diyerek kendisini tehdit ettiğini de anlattı. 'KORKUYORUM' Okulda odasının kapısını sürekli kilitli tuttuğunu söyleyen Figen Bilgen, "Bu tür öfke kontrolü olmayan, takıntılı insanların, bizim gibi özel eğitim kurumlarında çalışmasını istemiyorum. Çocuklarımız özel insanlar. Bu tür öfke kontrolü olmayan ve takıntılı olan eğitimcilerin görev yapmasını istemiyorum. Halen kaygılıyım. Şiddet uygulayacak mı diye korkuyorum" dedi.  İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ JET SORUŞTURMA BAŞLATTI. Olayı haber alır almaz zaman geçirmeden olay hakkında soruşturma başlatan İzmir İl Milli Eğitim yetkilileri konu hakkında ‘’ her öğretmenin ve her eğitim emekçisinin yaptıkları görev bizim için yaptığı kutsaldır İzmir Milli Eğitim’de yönetmelik mevzuat ve kural dışı hareketlere asla taviz verilmeyecektir dediler     
İzmir’in Bornova ilçesinde Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu'nda görev yapan doğuştan görme engelli öğretmen Figen Bilgen aynı okulda görev yapan meslektaşı E.S'nin kendisini sürekli korkutarak bir seferinde elindeki sıcak çayın dökülmesine ve kendisinin yaralanmasını sebep olduğu ve hareketlerin süreklilik kazanması sonucu polis merkezine şikayetçi oldu.

26 Aralık 2023 tarihinde Bornova aşık Veysel görme engelliler okulunda meydana gelen bu çirkin olay iddiaya göre görme engelli rehber öğretmeni Figen Bilgen aynı okulda görev yapan meslektaşı olan E.S nin psikolojik şiddetine maruz kaldığını E.S nin kendisine sessizce yaklaşarak kulağına bağırdığını kendisinin de  korkup elindeki çayın üzerine döküldüğünü ve yaralanmasına sebebiyet verdiğini, meslektaşının kendisine sürekli hakaret ve tehditte bulunduğunu söyleyerek Işıkkent polis amirliğine şikayetçi oldu.

Görme Engelli Figen öğretmen polise verdiği ifadesinde şunları belirtti;

"Okulumuz özel eğitim okulu" diyen Bilgen şöyle devam etti:
"Burada görev yapan kişilerin öncelikli olarak sağlıklı olmaları gerekiyor. E.S.'nin ayakkabılarının tabanı çok sessiz. Aniden ve sessizce yanıma geliyor. Birden yüksek sesle konuşuyor. Bir süre sonra bu davranışı benim için korkutucu olmaya başladı. Odamda otururken birden masamın dibinde bitiyor. Beni başka şekilde korkutup, direkt şiddet uygulayamayacağı için bu yöntemi uyguluyor. En son 26 Aralık'ta ben çayımı aldım, odama gidiyordum. Tam kulağımın dibine bağırdı. Korkup, çayı elime döktüm. Elim yandı, yaralandım. Başta bunu dışarıdan gelen biri ya da zihinsel engelli biri yaptı sandım. E.S.'nin böyle bir şeyi yapacağı başta aklımın ucundan geçmedi. 'Ne yapıyorsun ağabey ne oluyor' diye sordum. 'Senin ağabeyin değilim, resmi konuş' dedi. Elim yanmıştı, bardağı bıraktım. Şiddet uygulanmasından korktuğum için, idarecinin odasına kaçtım. Müdür yardımcısına, 'Hocam bu hocamıza ne oluyor' diye sordum. Arkamdan gelip 'Beni mi şikâyet ediyorsun' dedi. Korktum, arka tarafa doğru açtım. Müdür yardımcımız, E.S.'yi tuttu. 'Senden korkuyorum' dedim. Fiziksel olarak da benden üstün, boylu poslu biri. Bana vurmaya çalıştı. Elinin rüzgarından bunu hissettim. Müdür yardımcımız olmasaydı, daha kötü şeyler olabilirdi."
Bilgen, odalarının karşılıklı olduğunu belirtiği E.S.'nin "Her an cinnet getirebilirim. Benden kork" diyerek kendisini tehdit ettiğini de anlattı.


'KORKUYORUM'
Okulda odasının kapısını sürekli kilitli tuttuğunu söyleyen Figen Bilgen, "Bu tür öfke kontrolü olmayan, takıntılı insanların, bizim gibi özel eğitim kurumlarında çalışmasını istemiyorum. Çocuklarımız özel insanlar. Bu tür öfke kontrolü olmayan ve takıntılı olan eğitimcilerin görev yapmasını istemiyorum. Halen kaygılıyım. Şiddet uygulayacak mı diye korkuyorum" dedi. 


İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ JET SORUŞTURMA BAŞLATTI.
Olayı haber alır almaz zaman geçirmeden olay hakkında soruşturma başlatan İzmir İl Milli Eğitim yetkilileri konu hakkında ‘’ her öğretmenin ve her eğitim emekçisinin yaptıkları görev bizim için yaptığı kutsaldır İzmir Milli Eğitim’de yönetmelik mevzuat ve kural dışı hareketlere asla taviz verilmeyecektir dediler   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.