İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'YURTDIŞI SEYAHATİ' GERGİNLİĞİ

SİYASET 13.12.2021 - 11:08, Güncelleme: 13.12.2021 - 11:20
 

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'YURTDIŞI SEYAHATİ' GERGİNLİĞİ

'SEN GİTTİN BEN GİDEMEDİM' KAVGASI
İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'YURTDIŞI SEYAHATİ' GERGİNLİĞİ 'SEN GİTTİN BEN GİDEMEDİM' KAVGASI Son günlerde yurtdışına yapılan gezilerle gündemden düşmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yurtdışı gezisine 'sen gittin ben gidemedim' tartışmaları yaşanıyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere beraberinde yurtdışı gezilerine katılan heyetin masraflarının devlet tarafından ödenmesi de İzmirliler arasında tartışılıyor. AVRUPA'DAN AFRİKA'YA   Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden bu yana ayak basmadığı kıta kalmayan Tunç Soyer'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de seyahatleri son sürat devam ediyor.  Önce Avrupa kıtasında Almanya, Fransa, İspanya, İsveç gibi birçok ülkeye giden Tunç Soyer ve beraberindekiler son olarak Afrika'ya gitmişlerdi. Geziler İzmirlilerin yorumlarına neden olmuştu. Ama asıl kavganın belediyenin içerisinde yaşandığı görüldü. Belediyede seyahate 'sen gittin ben gidemedim kavgasının yaşandığı' iddia edildi. RAHATSIZLIK GAZETELERDE İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurtdışı gezileri basında da işlenmeye başlandı. Gazeteci Erhan Gülenç rahatsızlığı köşe yazısında şöyle yazdı: '  Saadet Hanım da Tanzanya'ya demokrasi götürdü! İZMİR'DEKİ yerel yöneticilerimiz hakikaten biraz enteresan! Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Saadet Çağlın da bunlardan... Saadet Hanım İsveçlilerle birlikte Afrika'ya yerel demokrasi götürmeye çalışıyor. İKİNCİ SEYAHATE DE ÇIKTI Saadet Hanım, İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nin (ICLD) 2019 sonunda Zambiya'nın başkentinde düzenlediği 'toplumsal cinsiyet eşitliği' etkinliğine katıldı. Şimdi de Tanzanya'ya yine aynı kuruluşun benzer bir etkinliğine gitti. Üstelik buralara giderken de günlük harcırah ve seyahatle ilgili yaptığı pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi gibi ödemeler de Büyükşehir Belediyesi'nin özel kalem müdürlüğü bütçesinden karşılandı. Yani buralara Büyükşehir Belediyesi adına gitti. KARŞIYAKA SIRTLARI NE OLACAK? Peki... Saadet Hanım! Sanki Karşıyaka'da Örnekköy sırtlarına, Zübeyde Hanım Mahallesi'nin üzerindeki yerlere, Cumhuriyet Mahallesi'nin üst taraflarına yerel demokrasiyi götürdünüz de Zambiya ve Tanzanya mı kusur kaldı! Hakikaten ilçenizde bu saydığım yerlere görev süreniz boyunca kaç kez gittiniz? Buralara ne götürdünüz, ne verdiniz? Açıklayın da öğrenelim... NOT: Bu arada Saadet Hanım'ın bu dönem ikinci yurtdışı seyahatine çıkması Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki birçok CHP'li Meclis üyesinin tepkisine neden oluyor. Birçok Meclis üyesinin belediye ve parti yetkililerine "Seçimlerin üzerinden 2.5 yıl geçti daha bir kez bile yurtdışına gidemedik. Saadet Hanım'ın ayrıcalığı ne?" diye sorduğunu ve "Eee o kendisini İsveç'ten davet ettirip gidiyor, ne yapalım?" cevabı aldığını öğrendim.  
'SEN GİTTİN BEN GİDEMEDİM' KAVGASI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'YURTDIŞI SEYAHATİ' GERGİNLİĞİ

'SEN GİTTİN BEN GİDEMEDİM' KAVGASI

Son günlerde yurtdışına yapılan gezilerle gündemden düşmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yurtdışı gezisine 'sen gittin ben gidemedim' tartışmaları yaşanıyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere beraberinde yurtdışı gezilerine katılan heyetin masraflarının devlet tarafından ödenmesi de İzmirliler arasında tartışılıyor.

AVRUPA'DAN AFRİKA'YA  

Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden bu yana ayak basmadığı kıta kalmayan Tunç Soyer'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de seyahatleri son sürat devam ediyor.  Önce Avrupa kıtasında Almanya, Fransa, İspanya, İsveç gibi birçok ülkeye giden Tunç Soyer ve beraberindekiler son olarak Afrika'ya gitmişlerdi. Geziler İzmirlilerin yorumlarına neden olmuştu. Ama asıl kavganın belediyenin içerisinde yaşandığı görüldü. Belediyede seyahate 'sen gittin ben gidemedim kavgasının yaşandığı' iddia edildi.

RAHATSIZLIK GAZETELERDE
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurtdışı gezileri basında da işlenmeye başlandı. Gazeteci Erhan Gülenç rahatsızlığı köşe yazısında şöyle yazdı:

Saadet Hanım da Tanzanya'ya demokrasi götürdü!
İZMİR'DEKİ yerel yöneticilerimiz hakikaten biraz enteresan! Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Saadet Çağlın da bunlardan... Saadet Hanım İsveçlilerle birlikte Afrika'ya yerel demokrasi götürmeye çalışıyor.

İKİNCİ SEYAHATE DE ÇIKTI

Saadet Hanım, İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi'nin (ICLD) 2019 sonunda Zambiya'nın başkentinde düzenlediği 'toplumsal cinsiyet eşitliği' etkinliğine katıldı. Şimdi de Tanzanya'ya yine aynı kuruluşun benzer bir etkinliğine gitti. Üstelik buralara giderken de günlük harcırah ve seyahatle ilgili yaptığı pasaport harcı, yurtdışı çıkış harcı, alan vergisi gibi ödemeler de Büyükşehir Belediyesi'nin özel kalem müdürlüğü bütçesinden karşılandı. Yani buralara Büyükşehir Belediyesi adına gitti.

KARŞIYAKA SIRTLARI NE OLACAK?

Peki... Saadet Hanım!
Sanki Karşıyaka'da Örnekköy sırtlarına, Zübeyde Hanım Mahallesi'nin üzerindeki yerlere, Cumhuriyet Mahallesi'nin üst taraflarına yerel demokrasiyi götürdünüz de Zambiya ve Tanzanya mı kusur kaldı! Hakikaten ilçenizde bu saydığım yerlere görev süreniz boyunca kaç kez gittiniz? Buralara ne götürdünüz, ne verdiniz? Açıklayın da öğrenelim...

NOT: Bu arada Saadet Hanım'ın bu dönem ikinci yurtdışı seyahatine çıkması Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki birçok CHP'li Meclis üyesinin tepkisine neden oluyor. Birçok Meclis üyesinin belediye ve parti yetkililerine "Seçimlerin üzerinden 2.5 yıl geçti daha bir kez bile yurtdışına gidemedik. Saadet Hanım'ın ayrıcalığı ne?" diye sorduğunu ve "Eee o kendisini İsveç'ten davet ettirip gidiyor, ne yapalım?" cevabı aldığını öğrendim.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.