HERŞEY SANAT İÇİN...SOYER TİYATROCULARA İZULAŞ'TAN MAAŞ BAĞLADI

SİYASET 26.01.2022 - 08:21, Güncelleme: 26.01.2022 - 09:08 15178+ kez okundu.
 

HERŞEY SANAT İÇİN...SOYER TİYATROCULARA İZULAŞ'TAN MAAŞ BAĞLADI

İZULAŞ'A ŞOFÖR DEĞİL TİYATROCU ALDILAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’i kentteki otoparkları işleten belediye şirketi İZELMAN’a yönetim kurulu üyesi yaparak maaşa bağladı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eş, dost, ahbap belediyeciliği artık yeni boyutlar kazanmaya başladı. Bornova Anadolu Lisesi'nden sınıf arkadaşlarını belediyeye yönetici yapan ve bazılarına çift maaş bağlayan, diğer yandan PKK'ya destek veren bildiriyi imzaladığı için KHK ile uzaklaştırılan Prof. Dr. Ayşen Uysal'a Paris'te yaşamasına rağmen maaş veren Soyer, çok konuşulacak bir icraata daha imza attı.  Soyer, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de yapan ve şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlenen Yücel Erten'i kentteki otoparkları işleten belediye şirketi İZELMAN'a yönetim kurulu üyesi yaparak maaşa bağladı. Geçtiğimiz aylarda ilk olarak kent yollarını asfaltlayan İZBETON şirketine yönetici yapılan Yücel Erten, böylece 'asfaltçılıktan' 'otoparkçılığa' transfer oldu. EK GELİR Bu arada Soyer, İzmir Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu Üyesi olan ve halen Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme alan Eren Aysan Yığcı'ya da 'kıyak' yaptı. Soyer Yığcı'yı da otopark işletmecisi İZELMAN'ın yönetim kurulu üyeliğine getirdi ve maaşa bağladı. İki usta tiyatrocunun kentin otopark ve benzeri işlerine nasıl katkı vereceği merak konusu oldu. Soyer'in Tiyatro Genel Sanat Yönetmenliği yapan Yücel'e böyle bir şirket yönetim kurulu üyeliğine getirerek ek gelir sağlamaya çalıştığı belirtildi. ATANMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine, geçtiğimiz yılın ilk aylarında zaten bu göreve gelecek ismi seçmek için oluşturulan Seçici Kurul'da yer alan 7 isimden biri olan Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Erten'in atanması tartışma çıkarmıştı. Yücel Erten, genel sanat yönetmenliği için başvuran 29 aday arasında yer almıyordu. Erten, aday olmadığı ve adaylık için aranılan şartlara uymadığı halde bu göreve atanmıştı. O dönem Kıbrıs'ta yaşayan ve şu an 77 yaşında olan Erten, son ana kadar Seçiciler Kurulu üyesi olması nedeniyle genel sanat yönetmeni adaylığı için başvuru dosyası da vermemişti. Yücel Erten, o tarihte 76 yaşında olduğu için 657 sayılı Devlet Memurları kanununun hükümlerine de uymuyordu. AKKAYA İZULAŞ'A YÖNETİCİ OLDU BAŞKAN Tunç Soyer, bir diğer dikkat çeken atamayı da belediyenin ulaşım şirketi İZULAŞ'ta yaptı. ESHOT'ta görevden alınınca emekliliğe ayrılan eski Genel Müdür Yardımcısı Turgay Akkaya'yı İZULAŞ'a yönetim kurulu üyesi yaparak maaş bağladı. Akkaya'nın eşi Akay Ağca Akkaya'nın geçtiğimiz aylarda Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi'nde aracıyla önünü kestiği otobüs şoförünü, "Ben genel müdürün eşiyim" diye tehdit ettiği iddia edilmişti.   
İZULAŞ'A ŞOFÖR DEĞİL TİYATROCU ALDILAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’i kentteki otoparkları işleten belediye şirketi İZELMAN’a yönetim kurulu üyesi yaparak maaşa bağladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eş, dost, ahbap belediyeciliği artık yeni boyutlar kazanmaya başladı. Bornova Anadolu Lisesi'nden sınıf arkadaşlarını belediyeye yönetici yapan ve bazılarına çift maaş bağlayan, diğer yandan PKK'ya destek veren bildiriyi imzaladığı için KHK ile uzaklaştırılan Prof. Dr. Ayşen Uysal'a Paris'te yaşamasına rağmen maaş veren Soyer, çok konuşulacak bir icraata daha imza attı. 

Soyer, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de yapan ve şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlenen Yücel Erten'i kentteki otoparkları işleten belediye şirketi İZELMAN'a yönetim kurulu üyesi yaparak maaşa bağladı. Geçtiğimiz aylarda ilk olarak kent yollarını asfaltlayan İZBETON şirketine yönetici yapılan Yücel Erten, böylece 'asfaltçılıktan' 'otoparkçılığa' transfer oldu.

EK GELİR

Bu arada Soyer, İzmir Şehir Tiyatroları Danışma Kurulu Üyesi olan ve halen Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazıları kaleme alan Eren Aysan Yığcı'ya da 'kıyak' yaptı. Soyer Yığcı'yı da otopark işletmecisi İZELMAN'ın yönetim kurulu üyeliğine getirdi ve maaşa bağladı. İki usta tiyatrocunun kentin otopark ve benzeri işlerine nasıl katkı vereceği merak konusu oldu. Soyer'in Tiyatro Genel Sanat Yönetmenliği yapan Yücel'e böyle bir şirket yönetim kurulu üyeliğine getirerek ek gelir sağlamaya çalıştığı belirtildi.

ATANMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine, geçtiğimiz yılın ilk aylarında zaten bu göreve gelecek ismi seçmek için oluşturulan Seçici Kurul'da yer alan 7 isimden biri olan Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Erten'in atanması tartışma çıkarmıştı. Yücel Erten, genel sanat yönetmenliği için başvuran 29 aday arasında yer almıyordu. Erten, aday olmadığı ve adaylık için aranılan şartlara uymadığı halde bu göreve atanmıştı. O dönem Kıbrıs'ta yaşayan ve şu an 77 yaşında olan Erten, son ana kadar Seçiciler Kurulu üyesi olması nedeniyle genel sanat yönetmeni adaylığı için başvuru dosyası da vermemişti. Yücel Erten, o tarihte 76 yaşında olduğu için 657 sayılı Devlet Memurları kanununun hükümlerine de uymuyordu.

AKKAYA İZULAŞ'A YÖNETİCİ OLDU

BAŞKAN Tunç Soyer, bir diğer dikkat çeken atamayı da belediyenin ulaşım şirketi İZULAŞ'ta yaptı. ESHOT'ta görevden alınınca emekliliğe ayrılan eski Genel Müdür Yardımcısı Turgay Akkaya'yı İZULAŞ'a yönetim kurulu üyesi yaparak maaş bağladı. Akkaya'nın eşi Akay Ağca Akkaya'nın geçtiğimiz aylarda Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi'nde aracıyla önünü kestiği otobüs şoförünü, "Ben genel müdürün eşiyim" diye tehdit ettiği iddia edilmişti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.