DEVLETİ 500 MİLYON LİRA ZARAR UĞRATMIŞLAR

GÜNDEM 30.09.2022 - 11:56, Güncelleme: 01.10.2022 - 12:28 157394+ kez okundu.
 

DEVLETİ 500 MİLYON LİRA ZARAR UĞRATMIŞLAR

Hastane Müdürü ve Başhekim Yardımcısı Tutuklandı!
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri de bir ihbar üzerine Balcalı Hastanesini takibe başladı.   Yapılan takipte Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 2018-2021 yıllarında, medikal malzeme ve iş alımlarını içeren ihale ile doğrudan satın alımlara fesat karıştırıldığını, kamunu toplam 3 milyon 677 bin lira zarara uğratıldığını tespit etti.   Soruşturma doğrultusunda açık yapılması gereken ihalelerin, ilan edilmeden ve talimat alınmaksızın; doğrudan temin ile alınması yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi.   Dosyadaki şüphelilerin hesap hareketlerini de inceleyen ekipler, birbirleri ve şirketler arasında toplam 8 milyon 855 bin lira EFT ve havale hareketi yaşandığını belirledi.   Yürütülen soruşturmada savcılık, Balcalı Hastanesi'nin eski başhekimi T.C.İ., eski başhekim yardımcısı K.M.Ö., eski başmüdürü Ali Ö.'nün de aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından ekipler, 26 Eylül günü şafak vakti yapılan eş zamanlı operasyonda 28 şüpheliyi gözaltına aldı.   Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, Balcalı Hastanesi ile ilgili çok sayıda ihale ve doğrudan temin evrakı, 3 kaşe ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.   Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında hastane müdürü Ali Ö. ve başhekim yardımcısının da olduğu 8 kişi tutuklandı. 20 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Hastane Müdürü ve Başhekim Yardımcısı Tutuklandı!
Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri de bir ihbar üzerine Balcalı Hastanesini takibe başladı.
 
Yapılan takipte Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 2018-2021 yıllarında, medikal malzeme ve iş alımlarını içeren ihale ile doğrudan satın alımlara fesat karıştırıldığını, kamunu toplam 3 milyon 677 bin lira zarara uğratıldığını tespit etti.
 
Soruşturma doğrultusunda açık yapılması gereken ihalelerin, ilan edilmeden ve talimat alınmaksızın; doğrudan temin ile alınması yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi.
 
Dosyadaki şüphelilerin hesap hareketlerini de inceleyen ekipler, birbirleri ve şirketler arasında toplam 8 milyon 855 bin lira EFT ve havale hareketi yaşandığını belirledi.
 
Yürütülen soruşturmada savcılık, Balcalı Hastanesi'nin eski başhekimi T.C.İ., eski başhekim yardımcısı K.M.Ö., eski başmüdürü Ali Ö.'nün de aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından ekipler, 26 Eylül günü şafak vakti yapılan eş zamanlı operasyonda 28 şüpheliyi gözaltına aldı.
 
Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör, Balcalı Hastanesi ile ilgili çok sayıda ihale ve doğrudan temin evrakı, 3 kaşe ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
 
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında hastane müdürü Ali Ö. ve başhekim yardımcısının da olduğu 8 kişi tutuklandı. 20 zanlı ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.