BORNOVA BELEDİYESİ'NDE SKANDALLAR ZİNCİRİ (2)

SİYASET 11.01.2022 - 17:02, Güncelleme: 12.01.2022 - 12:21
 

BORNOVA BELEDİYESİ'NDE SKANDALLAR ZİNCİRİ (2)

TACİZ...TEHDİT... İDDİALARI
Bornova'da skandallar ve kavganın ardı arkası kesilmiyor. Bornova Belediyesi'nde yaşanan PowerBank skandalının ardından birde belediye meclisinde yaşanan kavga işin tuzu biberi oldu. TEMİZELLER Program Yapımcısı Ahmet Tübcel'in gündeme getirdiği Bornova Belediyesi'ndeki taciz, tehdit iddiaları son meclise damga vurdu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise çareyi meclis salonunu ret etmekte buldu. LİSTESİ SAF DIŞI KALDI Bornova Belediyesi Meclis oturumuna, Başkan Mustafa İduğ ile İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın tartışması damga vurdu. Toplantıda ilk gündem maddesi Denetim Komisyonu üyesi seçimleri oldu. Yasaya göre gizli oylama ile yapılacak seçimle belirlenecek Denetim Komisyonu'nun 3 CHP'li üyesi için Başkan Mustafa İduğ, partisinin grup toplantısında liste hazırladığını söyledi. Çapın ise herkesin komisyona üye olabileceğini, aday gösterilecek üyelerin oylama ile belirlenmesi gerektiğini ifade edip meclis üyelerine aday olup olmadıklarını sordu. Bunun üzerine Cem Arıkan, Hülya Uğurlu, Halit Aksu adaylıklarını açıkladı. Başkan İduğ'un listesinde olduğu öğrenilen Çeto Çamlıbel, Bengül Tice, Kadir Yıldız ve Hüseyin Ünal ile toplam 7 aday için meclis üyeleri kapalı oy usulü ile oylama yaptı. Yapılan oylamada Arıkan 15, Uğurlu 14 ve Aksu 10 oy alarak Denetim Komisyonu üyesi oldu. Başkan İduğ'un belirlediği isimler ise saf dışı kaldı. TACİZ VER TEHDİT İDDİALARI GRUP toplantısında bir başka gerginlik de, Belediye'de örgütlü DİSK Genel İş Sendikası başkanının tehdit edilmesi konusu görüşülürken çıktı. İddiaya göre; Çapın, İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç'in bir belediye çalışanı tarafından tehdit edildiğini, bu kişinin belediyede üst düzeyde görev yapan kişiler ile yakın ilişki içerisinde olduğunu ve yine söz konusu kişinin şube başkanının evine gitmesini "kendisine görev edindiğini" söyledi. ÇAPIN ayrıca, Başkan İduğ'un koruma amiri hakkında "taciz" iddialarıyla ilgili davanın devam ettiğini, bu olayların partiye zarar verdiğini söyledi. Mustafa İduğ, araya girerek, taciz olaylarının 2012 yılında yaşandığını söyleyince Çapın, "Dava dilekçesi ortada, o yıllardan başlayarak devam eden olaylar var. Sizin etrafınızı saranlar sizi kandırıyorlar" dediği öne sürüldü. Çapın'ın çıkışı üzerine Başkan İduğ'un elindeki dosyayı masaya atarak, "Bu belediyeyi ben yönetiyorum" dediği, ardından da grup toplantısını terk ettiği iddia edildi.    
TACİZ...TEHDİT... İDDİALARI

Bornova'da skandallar ve kavganın ardı arkası kesilmiyor. Bornova Belediyesi'nde yaşanan PowerBank skandalının ardından birde belediye meclisinde yaşanan kavga işin tuzu biberi oldu. TEMİZELLER Program Yapımcısı Ahmet Tübcel'in gündeme getirdiği Bornova Belediyesi'ndeki taciz, tehdit iddiaları son meclise damga vurdu. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise çareyi meclis salonunu ret etmekte buldu.

LİSTESİ SAF DIŞI KALDI

Bornova Belediyesi Meclis oturumuna, Başkan Mustafa İduğ ile İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın tartışması damga vurdu. Toplantıda ilk gündem maddesi Denetim Komisyonu üyesi seçimleri oldu. Yasaya göre gizli oylama ile yapılacak seçimle belirlenecek Denetim Komisyonu'nun 3 CHP'li üyesi için Başkan Mustafa İduğ, partisinin grup toplantısında liste hazırladığını söyledi.

Çapın ise herkesin komisyona üye olabileceğini, aday gösterilecek üyelerin oylama ile belirlenmesi gerektiğini ifade edip meclis üyelerine aday olup olmadıklarını sordu. Bunun üzerine Cem Arıkan, Hülya Uğurlu, Halit Aksu adaylıklarını açıkladı. Başkan İduğ'un listesinde olduğu öğrenilen Çeto Çamlıbel, Bengül Tice, Kadir Yıldız ve Hüseyin Ünal ile toplam 7 aday için meclis üyeleri kapalı oy usulü ile oylama yaptı. Yapılan oylamada Arıkan 15, Uğurlu 14 ve Aksu 10 oy alarak Denetim Komisyonu üyesi oldu. Başkan İduğ'un belirlediği isimler ise saf dışı kaldı.

TACİZ VER TEHDİT İDDİALARI

GRUP toplantısında bir başka gerginlik de, Belediye'de örgütlü DİSK Genel İş Sendikası başkanının tehdit edilmesi konusu görüşülürken çıktı. İddiaya göre; Çapın, İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç'in bir belediye çalışanı tarafından tehdit edildiğini, bu kişinin belediyede üst düzeyde görev yapan kişiler ile yakın ilişki içerisinde olduğunu ve yine söz konusu kişinin şube başkanının evine gitmesini "kendisine görev edindiğini" söyledi.

ÇAPIN ayrıca, Başkan İduğ'un koruma amiri hakkında "taciz" iddialarıyla ilgili davanın devam ettiğini, bu olayların partiye zarar verdiğini söyledi. Mustafa İduğ, araya girerek, taciz olaylarının 2012 yılında yaşandığını söyleyince Çapın, "Dava dilekçesi ortada, o yıllardan başlayarak devam eden olaylar var. Sizin etrafınızı saranlar sizi kandırıyorlar" dediği öne sürüldü. Çapın'ın çıkışı üzerine Başkan İduğ'un elindeki dosyayı masaya atarak, "Bu belediyeyi ben yönetiyorum" dediği, ardından da grup toplantısını terk ettiği iddia edildi.
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.