TİRE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK KOLTUK SEVDASINA GEZMEDİĞİ PARTİ KALMADI!

SİYASET 23.01.2024 - 10:36, Güncelleme: 23.01.2024 - 20:06 70967+ kez okundu.
 

TİRE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK KOLTUK SEVDASINA GEZMEDİĞİ PARTİ KALMADI!

TİRE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK KİMDİR?
İzmir'in Tire ilçesinde ilk kez 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Anavatan Partisi'nden belediye başkan adayı olan Tayfur Çiçek, siyaset ve koltuk uğruna gezmediği parti kalmadı... Sırasıyla ANAP (Anavatan Partisi), DP (Demokrat Parti), CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) , DSP (Demokratik Sol Parti) den aday olan Tayfur Çiçek 2024 yerel seçimlerinde şimdide MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) den aday olmaya çalışıyor bilgisi kulislere yansıdı Son yerel seçimlerinde 2019 yılında CHP’den aday gösterilmeyen Çiçek, yine parti değiştirerek bu kez DSP’den aday oldu.     Aday çıkarmayan küçük partilerin destek verdiği Tayfur Çiçek bütün desteklere rağmen yaklaşık 4000 oy alabilmişti. Tire ilçesinde yaklaşık 70.000 üzerinde seçmen sayısı bulunduğuna göre 15 yıl belediye başkanlığı yapmış Tayfur Çiçek oyların 70 de birini bile alamamış gözüküyor bu rakamlarda kendisinin sahada ne kadar karşılığı olduğunu gösteriyor. Temizeller programı yapımcısı ve sunucusu usta gazeteci Ahmet TÜBCEL ’in geçtiğimiz dönemde Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile gündeme getirdiği yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararları konusunda Tire’ye üst kurduğu dönemde sık sık Tayfur Çiçek ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmuştu. Bu görüşmelerden çok önemli bilgi ve belgelere sahip olan Temizeller program yapımcısı Ahmet Tübcel konuları derinlemesine araştırıp yapılan kamu zararlarını cesurca ekranlara yansıtmıştı.     Belediye başkanlığı koltuğunu öğrencisine devretmeyi bir türlü içine sindiremeyen Tayfur Çiçek aslında gurur ve onur duyması gerekirken son beş yılda belediye başkanı ile aralarında ki siyasi kavga Tire siyasetine ve hizmetlere zarar vermiş gibi görünüyor. Öte yandan Tire ilçesinin tarihi ve tarihi eserler konusunda ayrı bir ilgisi bulunan Tayfur çiçek sık sık tire ilçesinin 8000 yıllık geçmişi bulunduğunu bu ilçede birçok medeniyetlerinin yaşadığı ve bu medeniyetlerin bıraktığı paha biçilmez eserlerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söylüyordu.     Tarihi eserler konusunda özel bir ilgisi bulunan ve ilçe tarihi hakkında birçok açıklaması bulunan eski belediye başkanı Tayfur çiçek tarihi eserlerin ilçede kalmasından yana olduğunu da birçok kez dile getirmişti. Siyaset ve koltuk hırsı uğruna gözü kara olan Tayfur Çiçek belediye başkanlığı döneminde 15 yıl boyunca yaptığı mal varlığı kulislerde sık sık gündem konusu olmaya devam ediyor.     YETER ARTIK DÜŞÜN TİRE’NİN YAKASINDAN…
TİRE ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TAYFUR ÇİÇEK KİMDİR?

İzmir'in Tire ilçesinde ilk kez 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Anavatan Partisi'nden belediye başkan adayı olan Tayfur Çiçek, siyaset ve koltuk uğruna gezmediği parti kalmadı...

Sırasıyla ANAP (Anavatan Partisi), DP (Demokrat Parti), CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) , DSP (Demokratik Sol Parti) den aday olan Tayfur Çiçek 2024 yerel seçimlerinde şimdide MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) den aday olmaya çalışıyor bilgisi kulislere yansıdı

Son yerel seçimlerinde 2019 yılında CHP’den aday gösterilmeyen Çiçek, yine parti değiştirerek bu kez DSP’den aday oldu.

 

 

Aday çıkarmayan küçük partilerin destek verdiği Tayfur Çiçek bütün desteklere rağmen yaklaşık 4000 oy alabilmişti. Tire ilçesinde yaklaşık 70.000 üzerinde seçmen sayısı bulunduğuna göre 15 yıl belediye başkanlığı yapmış Tayfur Çiçek oyların 70 de birini bile alamamış gözüküyor bu rakamlarda kendisinin sahada ne kadar karşılığı olduğunu gösteriyor.

Temizeller programı yapımcısı ve sunucusu usta gazeteci Ahmet TÜBCEL ’in geçtiğimiz dönemde Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile gündeme getirdiği yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararları konusunda Tire’ye üst kurduğu dönemde sık sık Tayfur Çiçek ile bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmuştu. Bu görüşmelerden çok önemli bilgi ve belgelere sahip olan Temizeller program yapımcısı Ahmet Tübcel konuları derinlemesine araştırıp yapılan kamu zararlarını cesurca ekranlara yansıtmıştı.

 

 

Belediye başkanlığı koltuğunu öğrencisine devretmeyi bir türlü içine sindiremeyen Tayfur Çiçek aslında gurur ve onur duyması gerekirken son beş yılda belediye başkanı ile aralarında ki siyasi kavga Tire siyasetine ve hizmetlere zarar vermiş gibi görünüyor.

Öte yandan Tire ilçesinin tarihi ve tarihi eserler konusunda ayrı bir ilgisi bulunan Tayfur çiçek sık sık tire ilçesinin 8000 yıllık geçmişi bulunduğunu bu ilçede birçok medeniyetlerinin yaşadığı ve bu medeniyetlerin bıraktığı paha biçilmez eserlerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini söylüyordu.

 

 

Tarihi eserler konusunda özel bir ilgisi bulunan ve ilçe tarihi hakkında birçok açıklaması bulunan eski belediye başkanı Tayfur çiçek tarihi eserlerin ilçede kalmasından yana olduğunu da birçok kez dile getirmişti.

Siyaset ve koltuk hırsı uğruna gözü kara olan Tayfur Çiçek belediye başkanlığı döneminde 15 yıl boyunca yaptığı mal varlığı kulislerde sık sık gündem konusu olmaya devam ediyor.

 

 

YETER ARTIK DÜŞÜN TİRE’NİN YAKASINDAN…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.