Hadımköy'deki Baykar tesisinde 'casusluk' girişimi!

GÜNDEM 22.11.2023 - 10:09, Güncelleme: 22.11.2023 - 16:02
 

Hadımköy'deki Baykar tesisinde 'casusluk' girişimi!

Baykar'ın Hadımköy'deki tesislerinde ‘casusluk’ yapılmaya çalışıldığı iddia edildi. Buna göre, bilgisayardaki hard diski kaçırmaya çalışan mühendis son anda yakalandı.
Savunma sanayisinde yerli ve milli adımların atılmasında öncü rol oynayan BAYKAR Teknoloji'nin Hadımköy tesislerinde, bir mühendisin teknoloji casusluğu girişimi son anda engellendi. Şirket çalışanı mühendis, teknolojik sırları içeren bir bilgisayarın hard diskini çıkarırken güvenlik ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Olayın ardından Terörle Mücadele ekipleri soruşturma başlattı.   BAYKAR Teknoloji, insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) üretimiyle dünya genelinde tanınırken, Hadımköy tesislerinde yaşanan casusluk olayı, şirketin savunma sanayisindeki yerlilik ve millilik anlayışını sarsacak bir olay olarak öne çıktı.   Casus mühendis, Hadımköy'deki tesislerde bir bilgisayarın içindeki teknolojik sırları içeren hard diski çıkartma girişiminde bulunurken, güvenlik elemanları tarafından fark edilerek derhal gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından Terörle Mücadele ekipleri devreye girerek soruşturma başlattı.   BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Şirketimizin teknolojik sırlarını koruma konusundaki hassasiyetimiz tam. Bu tür girişimlerle mücadele ederek milli güvenliğimize yönelik her türlü tehdide karşı önlem alıyoruz" dedi.   Casus mühendis, gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele birimine sevk edildi. Şirketin üretim süreçleri ve teknolojik bilgileriyle ilgili yaşanan bu olay, savunma sanayisindeki yerli ve milli atılımların hassasiyetini bir kez daha gündeme getirdi.
Baykar'ın Hadımköy'deki tesislerinde ‘casusluk’ yapılmaya çalışıldığı iddia edildi. Buna göre, bilgisayardaki hard diski kaçırmaya çalışan mühendis son anda yakalandı.

Savunma sanayisinde yerli ve milli adımların atılmasında öncü rol oynayan BAYKAR Teknoloji'nin Hadımköy tesislerinde, bir mühendisin teknoloji casusluğu girişimi son anda engellendi. Şirket çalışanı mühendis, teknolojik sırları içeren bir bilgisayarın hard diskini çıkarırken güvenlik ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Olayın ardından Terörle Mücadele ekipleri soruşturma başlattı.

 

BAYKAR Teknoloji, insansız hava araçları (İHA) ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) üretimiyle dünya genelinde tanınırken, Hadımköy tesislerinde yaşanan casusluk olayı, şirketin savunma sanayisindeki yerlilik ve millilik anlayışını sarsacak bir olay olarak öne çıktı.

 

Casus mühendis, Hadımköy'deki tesislerde bir bilgisayarın içindeki teknolojik sırları içeren hard diski çıkartma girişiminde bulunurken, güvenlik elemanları tarafından fark edilerek derhal gözaltına alındı. Yaşanan olayın ardından Terörle Mücadele ekipleri devreye girerek soruşturma başlattı.

 

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Şirketimizin teknolojik sırlarını koruma konusundaki hassasiyetimiz tam. Bu tür girişimlerle mücadele ederek milli güvenliğimize yönelik her türlü tehdide karşı önlem alıyoruz" dedi.

 

Casus mühendis, gözaltına alındıktan sonra Terörle Mücadele birimine sevk edildi. Şirketin üretim süreçleri ve teknolojik bilgileriyle ilgili yaşanan bu olay, savunma sanayisindeki yerli ve milli atılımların hassasiyetini bir kez daha gündeme getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.