İGF BAŞKANI TÜBCEL'DEN 10 KASIM MESAJI

GÜNDEM 10.11.2023 - 08:44, Güncelleme: 16.11.2023 - 11:27
 

İGF BAŞKANI TÜBCEL'DEN 10 KASIM MESAJI

SEVGİ VE RAHMETLE ANIYORUM
İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Tübcel yazılı mesajında şunları söyledi: “Askeri yeteneklerinin yanında devlet adamlığı vasfı ve evrensel boyuttaki düşünceleri ile Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıllık hayatının tamamını milletine ve ideallerine adamış, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biridir. Bağımsızlık mücadelesinde muharebe meydanlarında ve sonrasında da ülkemizin uygarlık yolunda attığı her adıma önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum' dedi.  Ahmet Tübcel mesajında şunları vurguladı: ' Atatürk Türk milletinin kurtuluş savaşında komutanlık yapmış, yanında az sayıdaki milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" sözleriyle ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk savaş sonrasında ise ikinci büyük bir savaşa başlayarak o dönemde yapılması çok zor olan devrimleri gerçekleştirerek Türk ulusunu modern dünya ülkelerinin insanları ile eşitlemiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı ise muhakkak ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur.  Gazi, gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir.  İşte, 10 Kasım'lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümü andığımız bugün bir kez daha kendisinin önünde şükran ve saygıyla eğiliyor ve kendisini sevgi ve rahmetle anıyorum
SEVGİ VE RAHMETLE ANIYORUM

İzmir Gazeteciler Federasyonu Başkanı Ahmet Tübcel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Tübcel yazılı mesajında şunları söyledi: “Askeri yeteneklerinin yanında devlet adamlığı vasfı ve evrensel boyuttaki düşünceleri ile Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıllık hayatının tamamını milletine ve ideallerine adamış, insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biridir. Bağımsızlık mücadelesinde muharebe meydanlarında ve sonrasında da ülkemizin uygarlık yolunda attığı her adıma önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle anıyorum' dedi. 


Ahmet Tübcel mesajında şunları vurguladı:

' Atatürk Türk milletinin kurtuluş savaşında komutanlık yapmış, yanında az sayıdaki milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" sözleriyle ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur. Büyük Önder Atatürk savaş sonrasında ise ikinci büyük bir savaşa başlayarak o dönemde yapılması çok zor olan devrimleri gerçekleştirerek Türk ulusunu modern dünya ülkelerinin insanları ile eşitlemiştir. O'nun Türk milletine en büyük armağanı ise muhakkak ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. 

Gazi, gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. 

İşte, 10 Kasım'lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Atatürk'ün 85. ölüm yıldönümü andığımız bugün bir kez daha kendisinin önünde şükran ve saygıyla eğiliyor ve kendisini sevgi ve rahmetle anıyorum

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.