YOLSUZLUK YAPAN O MÜDÜR VE YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI!

EĞİTİM 13.03.2024 - 16:25, Güncelleme: 13.03.2024 - 16:25
 

YOLSUZLUK YAPAN O MÜDÜR VE YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI!

KARDEŞİNİN ŞİRKETİNE PARA AKTARMIŞ!
İzmit Kuruçeşme’de bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü ve müdür yardımcısının Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programına sahte kayıtlar yaptıkları, program için ödenen ücretin müdür yardımcısı S.K.’nın kardeşine ait şirkete ve başka şirketlere aktarıldığı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü idari soruşturma kapsamında okul müdürü ve müdür yardımcısı açığa alındı.   PEK ÇOK ŞİRKETE PARA AKTARMIŞ Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer döneminde ara eleman açığının kapatılması için Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) projesi başlatılmıştı. Bakanlık tarafından bu projeye dahil olan firmalara çırak başına asgari ücretin üçte ikisi kadar ödeme yapıldı. İddiaya göre 8 buçuk aylık ustalık telafi eğitimi programı için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 22 bin çırak kaydedildi. Kimlik numarası ile usulsüz kayıt yapılan öğrencilere ders veriliyormuş gibi gösterildiği, müdür yardımcısı S.K.’nın kardeşine ait şirket ile birlikte pek çok şirkete para aktarıldığı ileri sürüldü.   MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI İzmit İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yıl Haziran ayında okul müdürü R.Ş. ve müdür yardımcısı S.K. hakkında soruşturma açtı. Rakamların oldukça yüksek olduğunun öğrenilmesi sonrasında soruşturmayı Milli Eğitim Bakanlığı devraldı. Bakanlık yaptığı soruşturmanın ardından okul müdürü ve müdür yardımcısını açığa aldı.   BAKANLIĞIN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR İzmit İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen iddialarla ilgili olarak, “Milli Eğitim Bakanlığımızın soruşturması sürüyor. Bir açıklama yapmam doğru olmaz. Rakamlara dair bir bilgim olmadığı için kamuoyunda dolaşan rakamlar için doğru veya yanlış diyemem. Okulun müdürü ve müdür yardımcısı soruşturmanın daha şeffaf yürütülmesi amacıyla geçici olarak görevden alındı.” dedi. 
KARDEŞİNİN ŞİRKETİNE PARA AKTARMIŞ!

İzmit Kuruçeşme’de bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü ve müdür yardımcısının Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) programına sahte kayıtlar yaptıkları, program için ödenen ücretin müdür yardımcısı S.K.’nın kardeşine ait şirkete ve başka şirketlere aktarıldığı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü idari soruşturma kapsamında okul müdürü ve müdür yardımcısı açığa alındı.

 

PEK ÇOK ŞİRKETE PARA AKTARMIŞ

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer döneminde ara eleman açığının kapatılması için Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) projesi başlatılmıştı. Bakanlık tarafından bu projeye dahil olan firmalara çırak başına asgari ücretin üçte ikisi kadar ödeme yapıldı. İddiaya göre 8 buçuk aylık ustalık telafi eğitimi programı için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 22 bin çırak kaydedildi. Kimlik numarası ile usulsüz kayıt yapılan öğrencilere ders veriliyormuş gibi gösterildiği, müdür yardımcısı S.K.’nın kardeşine ait şirket ile birlikte pek çok şirkete para aktarıldığı ileri sürüldü.

 

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI
İzmit İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçen yıl Haziran ayında okul müdürü R.Ş. ve müdür yardımcısı S.K. hakkında soruşturma açtı. Rakamların oldukça yüksek olduğunun öğrenilmesi sonrasında soruşturmayı Milli Eğitim Bakanlığı devraldı. Bakanlık yaptığı soruşturmanın ardından okul müdürü ve müdür yardımcısını açığa aldı.

 

BAKANLIĞIN SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR
İzmit İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen iddialarla ilgili olarak, “Milli Eğitim Bakanlığımızın soruşturması sürüyor. Bir açıklama yapmam doğru olmaz. Rakamlara dair bir bilgim olmadığı için kamuoyunda dolaşan rakamlar için doğru veya yanlış diyemem. Okulun müdürü ve müdür yardımcısı soruşturmanın daha şeffaf yürütülmesi amacıyla geçici olarak görevden alındı.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve temizellergazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.